Acceleration 2014 race event Assen

Na de ROTC stond er nog 1 afsluitend race event op de kalender van 2014.

Gelukkig was het weer nog goed en de ingredienten voor een mooie wedstrijd allemaal aanwezig.

Na de race of the Champions, stond er voor Cliff nog 1 race weekend op het programma. Tijdens het Acceleration 2014 event in Assen heeft hij deelgenomen aan de Superstock 600 race, niet voor het kampioenschap maar wel een leuk evenement.

Buiten veel autosport reden de Sperstock 600 en 1000 cc motoren een gemengde wedstrijd en het totale startveld bestond zo uit 37 coureurs.

14AZ-2735-030 copy150

Het raceweekend begon met 2 vrije trainingen op vrijdag. Cliff besloot om de eerste vrije training aan zich voorbij te laten gaan, het was mistig en het circuit was nog nat. Tijdens de 2e vrije training was de baan netjes opgedroogd en kon Cliff goed zijn ronden maken. De tijden waren onlangs de lage temperaturen goed en constant en Cliff wist een 3e tijd te noteren.

Op zaterdag stond de eerste kwalificatie training al om 8 uur op het programma. Gelukkig was er in tegenstelling tot de vrijdag geen mist en was de baan droog, er kon dus gereden worden. Cliff moest even wennen aan de schemering maar al snel gingen de rondetijden naar beneden en voerde hij tot de laatste minuten de lijst aan. Uiteindelijk sloot Cliff de eerste kwalificatie af met de 2de tijd. Dit beloofde dus veel goeds voor de 2e kwalificatie.

Tijdens de 2e kwalificatie waren de temperaturen een stuk beter maar stond er ook een stevige wind. Dit maakte het voor de coureurs lastig om snelle tijden te noteren en ook voor Cliff duurde het even om zijn tijd te verbeteren. Uiteindelijk kon Cliff constant goede tijden rijden en kon hij de 2e startpositie vasthouden.

Op zondag stond de race al om 10 uur op het programma.

De start was zeker hier erg belangrijk, met het gemengde 600/1000 startveld zou het erg lastig worden om de 1000 cc motoren voor te blijven.

Cliff startte goed maar verloor 1 plekje. In de 2e ronde wist hij de 2e positie over te nemen en kon gelijk een gat slaan van ruim een seconde.

Cliff begon last te krijgen van opgepompte onderarmen en besloot om de nummer 1 te laten gaan, zijn armen te ontlasten en het gat op nummer 3 groot genoeg te houden om de 2deplaats veilig te stellen.

Uiteindelijk wist Cliff met een voorsprong van ruim 3,5 seconden op de nummer 3 als 2e te finishen.

Dat je met een 600cc ook hard kan bleek wel uit het feit dat de eerste 1000cc motor pas op een 4de plaats finishte.

Het seizoen werd voor team Cliffracing-Racecracks dus met een mooi podium afgesloten.

Wij willen als Team Cliffracing-Racecracks iedereen die afgelopen seizoen op welke manier ook een bijdrage geleverd heeft heel erg bedanken.

Zonder jullie was dit zware maar fantastische seizoen niet mogelijk geweest.

Ondertussen zijn wij alweer druk bezig met de plannen voor het seizoen 2015, wanneer hier meer duidelijkheid over is zullen wij u dit via de nieuwsbrief laten weten.

Wat de keuze ook mag worden, wij zijn volgend seizoen zeker van plan serieus voor de titel te gaan.