Cliff pakt de winst tijdens eerste NK supercup 600 op circuit Assen!

Afgelopen weekend was het na een veel te lange winter dan eindelijk zover en mocht Cliff weer plaats nemen op de R6. Ondanks het gebrek aan een voorjaarstraining verliep dit erg goed en wist Cliff een overwinning in de eerste NK Supercup600 wedstrijd van het seizoen 2015 te behalen.

Na veel wikken en wegen had het team ervoor gekozen om dit jaar niet af te reizen naar Spanje voor een voorjaarstraining. Dit bracht voor Cliff de nodige spanning in aanloop van de eerste wedstrijd, aangezien het grootste deel van de concurrentie deze voorbereiding wel had gehad. Deze spanning bleek na de eerste trainingsronden op Vrijdag volkomen onnodig.

Cliff wist in zijn eerste volle ronde in Assen al direct een nette rondetijd neer te zetten en gaf aan zich erg goed te voelen op de motor waaraan gedurende de winter de nodige wijzigingen hadden plaatsgevonden. De Vrijdag werd met een snelle rondetijd en een erg goed gevoel afgesloten.1538945_1056124141068787_7034668420396887031_n

De Zaterdag begon met een tweetal kwalificaties. Er werd vanwege de extreem lage baantemperatuur gekozen om de eerste kwalificatie te verrijden met een gebruikte achterband, super tijden waren toch niet mogelijk. De rondetijden die Cliff hiermee wist neer te zetten bleken goed voor een 3de tijd en dit gaf nogmaals aan dat Cliff goed op de motor zat. Voor de 2de kwalificatie werd er een nieuwe achterband gemonteerd en Cliff ging de baan op. In zijn eerste ronde wist Cliff de gereden tijd van de eerste kwalificatie te evenaren en kon daarna vanwege de drukte op de baan geen vrije ronden rijden. Pas in de 7de ronde wist Cliff zijn tijd te verbeteren en dit deed hij met ruim anderhalve seconde. Jammer genoeg werd Cliff na deze snelle ronde uit de baan gevlagd vanwege teveel geluid en kon hij zijn tijd niet nog verder aanscherpen. Na het vallen van de finishvlag bleek de door Cliff gereden tijd goed voor een tweede startpositie in de Race die s ’middags verreden zou worden.

De start van de race verliep verre van ideaal. Cliff kwam slecht weg en kwam door een valpartij van een andere coureur in de eerste bocht in het gedrang. Dit zorgde ervoor dat hij terug viel naar een 6e positie, iets wat Cliff duidelijk dwars zat want al in de eerste ronde kwam Cliff over start finish rijdend op de eerste positie. In de eerste 4 ronden wist Cliff een gaatje te slaan van ongeveer 3 seconden op de nummer 2. Dit gaatje wist Cliff de gehele race vast te houden en kon zonder risico’s te moeten nemen als eerste de finishlijn passeren.

Een grijns van oor tot oor was niet meer van de gezichten van het team af te krijgen toen Cliff na een 15AB-8326-070winter van hard werken voor het gehele team zijn weg mocht maken naar het hoogste treetje van het podium! Een beter begin van het seizoen konden wij ons als team niet wensen en wij kijken uit naar de volgende wedstrijden. Cliff is momenteel leider in de tussenstand van het kampioenschap, er is nog een lange weg te gaan maar een goed begin is het halve werk!