Cliff Vicekampioen NK Supercup 1000!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de laatste twee races voor het NK Supercup 1000 seizoen. Een debuut seizoen dat voor zowel Cliff als het team boven verwachting is verlopen. Cliff wist tijdens de race dag tweemaal het podium te bereiken en wist hiermee zijn tweede positie in het kampioenschap veilig te stellen. Een super resultaat in zijn eerste seizoen op een superbike, zeker gezien het feit dat hij tot en met de laatste race kon vechten voor de titel!
Voor aanvang van het weekend stond Cliff op een tweede positie in het kampioenschap. Met een achterstand van maar 5 punten op kampioenschapsleider Jaco Bonen en een voorsprong van maar 6 punten de nummer drie in de tussenstand Maarten Bekker, waren de verwachtingen voor het weekend hooggespannen. Duidelijk was dat de titelstrijd nog niet gestreden was en dat alle drie coureurs alles op alles zouden zetten om het kampioenschap op hun naam te schrijven. Een volledig recept voor een spannende en zenuwslopende seizoen finale.ow-cup-assen-2016-foto-henk-teerink-23

Anders dan we gewend zijn in de Supercup stonden er ditmaal twee races en maar één kwalificatie op het programma. Cliff liet in de kwalificatie direct zien dat hij er zin in had en noteerde na een aantal ronden een 1,41.8. Voor Cliff was dit een nieuw persoonlijk record en dit bracht hem op een voorlopige eerste positie. Niet veel later kwam Maarten Bekker de pitstraat binnen, monteerde een andere achterband en wist hiermee een 1,41.0 te noteren. Cliff kon deze tijd niet meer verbeteren en werd terugverwezen naar een tweede startplaats.
De start van de eerste race verliep voor Cliff niet goed, hij liet zijn koppeling schieten en dit zorgde ervoor dat hij veel plekken verloor. Vanaf een zesde positie wist hij in de tweede ronde de tweede positie in de race over te nemen. Maarten Bekker kende wel een goede start en wist direct een gat van ruim vier seconden te slaan. Cliff kon nog iets dichterbij komen maar het gat was te groot om Maarten nog te achterhalen.
Na tien ronden wist Cliff als tweede te finishen met een gat van ongeveer 5 seconden op de nummer drie Rinze Luimstra. Jaco Bonen finishte als vierde en dit zorgde ervoor dat Cliff na de eerste race de leidende positie in het kampioenschap had over genomen. Maarten Bekker volgde als tweede met slechts één punt verschil en Jaco Bonen nam de derde positie in met slechts twee punten achterstand.
De laatste race van het kampioenschap beloofde dus heel erg spannend te worden, wie van de top drie als eerste over de finish wist te komen mocht zich NK Supercup 1000 kampioen noemen. Voor het publiek een situatie om van te smullen, maar voor de rijders en teams een zenuwslopende kwelling!ow-cup-assen-2016-foto-henk-teerink-2

De start van de tweede race verliep voor Cliff perfect, hij pakte kopstart en wist als eerste de eerste bocht uit te komen. Gelijk probeerde hij een gat te slaan, maar Maarten wist zich vast te bijten en kwam mee. Maarten en Cliff waren deze race duidelijk van een ander kaliber en al snel hadden zij een groot gat geslagen naar de nummer drie. In de vierde ronde wist Maarten de koppositie in de wedstrijd over te nemen, maar hij kon Cliff niet kwijtraken. De laatste drie ronden van de race werden de banden duidelijk minder. Maarten kon hier goed mee om gaan en Cliff mistte op dit gebied duidelijk een stukje ervaring op de superbike.
Dit zorgde ervoor dat Maarten aan het eind van de race een gaatje wist te slaan en zich bij het vallen van de finishvlag kampioen mocht kronen.
Cliff was na afloop van de race totaal niet teleurgesteld, hij heeft gestreden voor wat hij waard was en dit was ook duidelijk te zien aan de rondetijden. Cliff wist in de race opnieuw zijn PR te verbeteren naar een 1,41.3 en reed hiermee de rest van het veld op een achterstand van ruim 12 seconden.

Met de tweede plaats in de wedstrijd sluit hij ook zijn eerste seizoen in het NK Supercup 1000 kampioenschap als vicekampioen af. Een prestatie waarmee hij laat zien dat hij zich snel weet aan te passen aan de Yamaha R1.

Er is dan wel een einde gekomen aan een fantastisch seizoen NK Supercup 1000, maar gelukkig mag het team aankomen weekend nog één keer afreizen naar het TT-circuit van Assen. Cliff zal hier deelnemen aan het ONK-Superbike kampioenschap dat wordt verreden in het bijprogramma van de British superbikes. Het gehele team kijkt uit naar een gezellig weekend om dit fantastische seizoen op een mooie manier af te sluiten.

ow-cup-assen-2016-foto-henk-teerink-27