Cliff weer op het podium.

Op zaterdag 9 mei tijdens de tweede wedstrijd voor het NK Supercup, wist de geblesseerde Cliff zijn motor toch weer onder het podium te plaatsen.


Met de in Hengelo opgelopen blessures was het rijden met de tanden op elkaar om de ongemakken heen sturen maar het was vol te houden.

De eerste kwalificatie training in Assen werd verreden op een natte baan, Cliff koos er voor om rustig het tempo op te bouwen en zijn lichaam de tijd te geven om soepel te worden. Dit resulteerde in een achtste positie. Cliff gaf aan dat hij in een aantal bochten erg veel moeite had zijn knie en pols te ontlasten en daardoor niet ontspannen te kunnen rijden.
De tweede kwalificatie training werd verreden op een ondertussen opgedroogde baan maar met erg veel wind. Lastige omstandigheden die vooral het omgooien van de motor op de snelle gedeelten van het circuit lichamelijk extra zwaar maken. Absoluut niet ideaal dus maar vriend en vijand werden verrast toen Cliff toch tijdelijk de snelste tijd op de klok wist te zetten. Tijdens een korte stop om zijn pols en knie wat rust te gunnen wisten 3 coureurs hun tijd zover te verbeteren dat Cliff zakte naar een vierde plek. Dit stond Cliff absoluut niet aan en met 5 minuten te gaan, genoeg voor twee geklokte ronden besloot Cliff het circuit weer op te gaan en er nog een keer zo goed mogelijk voor te gaan zitten. Opnieuw wist hij de snelste tijd neer te zetten met een verschil van 0,6 seconden op de nummer 2 !

De start van de wedstrijd verliep slecht, Cliff dook de eerste bocht in op een 8ste positie. Hij wist zich terug te vechten en in de zesde ronde nam hij de tweede positie weer over. Op het moment dat hij er goed voor ging zitten om de Coen voorbij te gaan steken om de kop over te nemen begon zijn achterband het op te geven en kon hij de ingezette actie niet afmaken. Met een kapotte achterband was het  dus zaak de schade zo veel mogelijk te beperken en het tempo iets te laten zakken. Ook Coen kreeg 2 ronden later last van een versleten band en Eric die ook een mooie inhaalrace gereden had wist beide voorbij te steken en de kop te pakken.
Cliff finishte de wedstrijd dus op een mooie derde plek achter Eric en Coen.

Na de wedstrijd bleken het dus niet de blessures maar de verkeerde banden keuze die roet in het eten gooiden en een mogelijke betere klassering in de weg stond. Cliff had gekozen voor een zachte compound band die het normaal gesproken goed had moeten kunnen doen. Echter door motregen en een dalende temperatuur in de beginronden van de wedstrijd was de asfalt temperatuur zover gedaald dat de band niet meer op temperatuur kwam en kapot ging.

Ronald Woest wist mooi vast te leggen hoe Cliff zich voelde na de wedstrijd.

Link naar een stukje in de Tubantia.

Al met al zijn we toch erg tevreden met de zwaar bevochten derde plek en Cliff staat nu met Eric Ott op een gedeelde eerste plaats in het kampioenschap.

Groeten en tot de volgende wedstrijd 23 mei,
Team Cliffracing