De kop is eraf, 5e plek voor Cliff tijdens seizoen opener.

17AC2-4477De kop is eraf, het nieuwe raceseizoen is van start gegaan. Afgelopen weekend werd de eerste wedstrijd van het seizoen 2017 verreden. Helaas verliep dit voor het team Cliffracing niet volledig zoals gepland en moest Cliff genoegen nemen met een 5e positie in de race.
Op vrijdag werden er een aantal vrije trainingen verreden. Cliff merkte al snel dat de motor erg onrustig was en dat er dus werk aan de winkel was. Helaas kun je op een training dag maar een beperkt aantal sessies rijden en was dit niet voldoende om de vering van de motor goed afgesteld te krijgen. Vrijdag avond werd er hard gewerkt aan een nieuwe afstelling voor de vering en voor de zekerheid werd ook de achter schokbreker gewisseld.

Op zaterdag ochtend werd de eerste kwalificatie verreden op een natte baan. De motor voelde gelijk goed aan en Cliff gaf aan dat de regenafstelling goed was. Het nadeel van de natte baan was dat de afstelling van de vering op een droge baan niet getest kon worden. Dit betekende dat de tweede kwalificatie zou moeten uitwijzen of de wijzigingen in de afstelling hadden geholpen.

De tweede kwalificatie was gelukkig wel droog en dit gaf Cliff de mogelijkheid om de motor aan de tand te voelen. De afstelling bleek nog steeds verre van goed, maar de motor voelde iets stabieler. Cliff had veel moeite om de motor op de baan te houden maar wist zich uiteindelijk toch nog op een 6e plek te kwalificeren.

Net voor de race wil je eigenlijk geen wijzigingen meer doen aan de vering, echter het team had ditmaal weinig keus. Het was dus duimen dat dit goed uit zou pakken in de race. Na de start bleek al snel dat de afstelling iets verbeterd was, maar de motor gedroeg zich nog steeds als een losgeslagen rodeo stier. Het eerste gedeelte van de race verliep nog redelijk goed en Cliff kon op een kleine afstand de kopgroep volgen. Ongeveer halverwege de race werden de banden wat minder en werden de problemen met de motor extremer. Cliff kon het tempo niet meer vasthouden en kwam in gevecht met een andere coureur om de 5e positie. Een erg mooi en spectaculair gevecht met veel prachtige inhaal acties van beide coureurs. Uiteindelijk wist Cliff met blaren op de handen  positie 5 veilig  stellen met een verschil van 7 duizendste van een seconde op de nummer 6. Een erg spannende finish voor het aanwezige publiek, maar een erg frustrerende race voor Cliff en het team.

Na de race werd besloten dat het team in Assen zou blijven om hier op zondag en maandag deel te nemen aan de trainingen en races van de Zomer Avond Competitie. Cliff reed hier buiten mededingen voor de punten mee, maar dit gaf het team de mogelijkheid om aan de afstelling te werken. Inmiddels is er veel vooruitgang geboekt en de motor voelt weer stabiel. Het team kijkt vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd die op 6 mei verreden zal worden op het TT circuit van Assen.