NK 6 en 7 Cliff doet goede zaken op circuit Hockenheim

Nog geen week na de Formule1 race, stonden er voor de NK Supercup twee races op het circuit van Hockenheim in het programma. Onlangs een op vakantie opgelopen voedsel bacterie deed Cliff goede zaken voor het kampioenschap. Een 4e positie in de eerste race en een podium plek in race twee, zorgden ervoor dat zijn achterstand in het kampioenschap werd verkleind tot 5 punten.

Op donderdag stonden er een aantal training sessies op het programma. Een goede mogelijkheid om de motor af te stellen. Cliff was in Frankrijk op vakantie geweest en heeft daar iets verkeerds gegeten waarbij hij een voedsel bacterie heeft binnen gekregen. Het gevolg is dat hij weinig kan eten en zich erg ziek voelt. Het was voor hem dus zaak om een zo hoog mogelijk tempo te kunnen rijden en hierbij zo min mogelijk te hoeven ‘’werken’’ op de motor. Dit tempo was al snel gevonden en dit gaf vertrouwen voor de kwalificaties op vrijdag.

Vrijdag aan het begin van de middag stond de eerste kwalificatie op het programma. Cliff ging met veel vertrouwen de baan op en noteerde direct een snelle rondetijd. Na drie gereden ronden kreeg Cliff de zwarte vlag, dit betekend dat hij onmiddellijk moest stoppen met zijn training en deze niet mocht voortzetten. Het team kreeg te horen dat de motor van Cliff te veel geluid produceerde en dat hij daarom de zwarte vlag had gekregen. Dit bleek achteraf een vergissing van de Marshall langs de baan te zijn. Een lullige vergissing die Cliff dus het grootste gedeelte van zijn kwalificatie training kostte. De tijd die Cliff in het begin van de kwalificatie had genoteerd bleek voldoende voor een voorlopige 4e positie.
De tweede kwalificatie verliep beter, maar Cliff had door de drukte op de baan veel moeite om een vrije ronde te vinden. Uiteindelijk lukte dit toch in de laatste ronde van de training en Cliff wist zijn tijd te verbeteren. Bij het vallen van de vlag was dit goed voor een 3e startpositie, wat betekende dat Cliff beide races mocht starten vanaf de eerste start rij.

Beide races werden verreden op zaterdag, de eerste race stond rond het middaguur op het programma. In tegenstelling tot de afgelopen races ging de start dit maal goed! Cliff wist zijn 3e positie vast te houden en er ontstond een kopgroep van 4 man. Na de eerste helft van de race sloeg de vermoeidheid al toe en moest Cliff een klein gaatje laten vallen naar de eerste twee coureurs. Vervolgens ontstond er een gevecht om de derde positie in de race vast te houden. In de voorlaatste ronde werd Cliff terug verwezen naar een 4e positie en door wat pech bij het inhalen van achterblijvers kreeg hij niet meer de mogelijkheid om te counteren. Cliff sloot de eerste race als 4e af. Een prima positie waarmee hij inloopt op de leider in het kampioenschap die als zevende finishte.

Voor aanvang van de tweede race viel er regen op het circuit van Hockenheim. De baan droogde snel en de coureurs vertrokken op slicks. Een aantal bochten waren nog deels nat en dit maakte de eerste ronden van de race erg lastig. Cliff besloot om zich wat terug te laten zakken en nam een 5e positie in. Gezien de omstandigheden was het voor Cliff van groots belang om de race uit te rijden en belangrijke punten voor het kampioenschap te scoren. Gedurende de race werden de omstandigheden beter en Cliff versnelde. Al snel nam hij de derde positie in de race over en merkte dat zijn tempo hoog genoeg was om deze positie vast te houden. Cliff besloot om zijn lichaam zo veel mogelijk te ontzien en de race op zijn eigen tempo uit te rijden. Dit bleek voldoende en Cliff finishte de race op een 3e positie. Voor het kampioenschap deed hij opnieuw goede zaken, de leider in het kampioenschap finishte op een 5e positie.

hockenheim