NK3 schade beperken.

De derde NK Supercup (23-05) wedstrijd was een zware voor Cliff.


Vooraf was het Cliff al duidelijk dat deze wedstrijd geen makkelijke zou gaan worden. De woensdag voor de race was Cliff geopereerd aan zijn gebroken pols en is er een schroef door het bot geplaatst om de beide helften te fixeren. Hierdoor was de bewegingsvrijheid van de pols sterk beperkt door zwellingen in het gewricht en Cliff is dus gaan rijden om de schade in het klassement te beperken en zo maximaal mogelijk te presteren.

De eerste kwalificatie werd verreden op een nat en verraderlijk glad circuit. “In de regen moet je zo stil mogelijk op je motor zitten, elke beweging die je zelf maakt vertaald zich direct in onstabiliteit van de motor. Ik kan mijn pols amper bewegen en ik moest verzitten om toch mijn gas open te kunnen draaien”, aldus Cliff. Ondanks alles wist hij deze kwali die 5 ronden ingekort was door een rode vlag, af te sluiten met een voorlopig zesde startplek.

De tweede kwalificatie begon lastig op een opdrogend circuit. Na begonnen te zijn op regenbanden hebben we kort voor het eind achter gewisseld naar een intermediate band. Uiteindelijk wist Cliff ook deze kwali af te sluiten met een zesde startplek.

Direct bij de start, ging het onlangs een grote hoeveelheid oefenstarts op de vrijdag, weer niet naar wens en Cliff viel een groot aantal plaatsen terug bij het ingaan van de eerste bocht. Al in de vijfde ronde wist hij zich terug te vechten naar een vierde positie in de wedstrijd. Een inhaalrace die al veel van Cliff zijn getergde lichaam had gevraagd, werd gevolgd door een hevige strijd om de vierde plek. Cliff bleek niet meer in staat zijn achtervolgers af te schudden en koos er de laatste ronde voor om op zeker te spelen en het risico op vallen met zijn toch nog gammele lichaam uit te sluiten en op zeker als zesde te finishen.