NK4 van 2 naar 17 naar 2.

De vierde NK Cupwedstrijd (06-06) werd verreden op de eerste zomerse dagen van 2015.

Vrijdag eerst vrije trainingen om eerst eens voorzichtig te voelen hoe het nu werkelijk met Cliff zijn pols gesteld was en verder de dag gevuld met het afstellen van de vering en wederom het oefenen van starts.
Met de pols ging het al een stuk beter als de voorgaande wedstrijd, de vering zat weer redelijk in de buurt van het ideale en zelfs de start ging aan het eind van de dag redelijk goed.

 

 

Zaterdag liepen de kwalificaties naar behoren en met weinig vrije baan tussen het overvolle startveld om een toptijd neer te zetten wist Cliff toch een mooie tweede startplek voor de wedstrijd zeker te stellen.
16.30 uur was het dan zo ver, de start van de wedstrijd. Of het nu de zenuwen, de toch nog stijve pols of iets anders wat we nog niet gevonden hebben was, weten we niet, maar de start kan ditmaal als de slechtste van 2015 de boeken in. Cliff kwam als 17de de eerste bocht door en met een ingekorte wedstrijd van 9 ronden was het een hele opgave om toch nog wat punten bij elkaar te rijden.
Gas er op, knie en elleboog aan de grond, blik op de kop van het veld en knallen! Hoe slecht de start verliep, zo goed ging de wedstrijd. Binnen een paar ronden wist Cliff zich naar de groep te rijden die streed om de plaats 3 t/m 6 en er volgde een erg dynamische wedstrijd met enorm veel positie wisselingen. Moe maar erg voldaan wist Cliff deze wedstrijd af te sluiten met een mooie tweede positie op het podium.

Op dit moment staat Cliff tweede in de kampioenschap stand.
De volgende wedstrijden worden 13 en 14 juni verreden op het Circuit van Oschersleben (bij Magdenburg)