ONK 10 Gamma Racing days 2014

Cliff zag uit naar de Gamma Racing days, een evenement met veel publiek. De trainingen begonnen ook goed en de sfeer in de tent was weer ouderwets gezellig. Het resultaat van de kwalificatie was niet om over naar huis te schrijven, een 11e startplek.

Cliff gaf aan dat de motor snelheid miste en hij niet uit kwam met zijn schakelpunten. In eerste instantie kon er geen probleem gevonden worden en werd er dus maar gehoopt dat de motor goed zou blijven in de wedstrijd.
De wedstrijd verliep echter rampzalig. Cliff kwam door een haperende en stotterende motor slecht weg bij de start en verloor een aantal plekken. In de eerste ronden kon hij deze plekken goedmaken en kwam naar een aantal ronden als 6e met aansluiting bij de kopgroep door.
Dit was jammer genoeg niet voor lang. De motor begon steeds slechter te lopen en voor het vertrouwen was dit zeker niet bevorderlijk. Cliff zakte steeds verder terug. Hij heeft nog alles geprobeerd om dit goed te maken maar dit was met een onvoorspelbare en slecht lopende motor niet meer mogelijk. Uiteindelijk was Cliff blij dat hij in ieder geval de 12e plek nog veilig kon stellen.

Na de race gaf de motor verschillende foutcodes aan en het bleek dat vermoedelijk bij de crash in Oschersleben de kabelboom een klap heeft gehad. Deze was kapot en dit zorgde ervoor dat de ene keer de motor wel goed was en het andere moment erg beroerd liep. Jammer genoeg hebben we dit probleem niet eerder kunnen vinden maar gelukkig is het probleem nu eindelijk boven water. Cliff was echter na de race wel in opperbeste stemming, hij was erg tevreden over de motivatie van het team om na alle pech toch de schouders er onder te zetten en alles op alles te zetten om het seizoen toch goed af te sluiten.