ONK 11 BSB Assen 2014

Afgelopen weekeind zijn de races in combinatie met het BSB (Britisch Superbike kampioenschap) verreden op het circuit van Assen.

Na de voorgaande wedstrijd heeft Cliff nog twee dagen met Racecracks getraind en vervolgens nog een extra dag kunnen overnemen om eindelijk weer lekker op de motor te gaan zitten en de ellende van de afgelopen wedstrijden achter zich te laten.

Deze dagen zijn goed verlopen en met goede moed zijn we donderdag vertrokken naar Assen voor een weekeind motorrace tijdens de BSB.

Vrijdag de eerste kwalificatie; een vol startveld van 35 man met veel sterke nationale en internationale deelnemers uit het EK, de IDM, de Zweedse en de Engelse competitie.
Geen makkelijke opgave dus om goed in de punten te eindigen.
Vanaf de eerste ronde had Cliff de snelheid goed te pakken, met een achterband die na 4 rondes te warm werd en een afstelling van de vering die niet helemaal optimaal was, naar een mooie voorlopige 6de startplek gereden. Een goed resultaat met nog duidelijke verbeterpunten.

Zaterdag de tweede kwalificatie; met een zachtere compound achterband en een andere afstelling van de vering het circuit op en proberen in het volle startveld een vrije snelle ronde neer te zetten. Helaas pakte de bandenkeuze anders uit als gehoopt en Cliff kon zijn tijd van vrijdag niet verbeteren. Wel was het gevoel goed en dat bleek uit drie opvolgende ronden die tot op 0,001 seconde gelijk waren.
Vier andere coureurs hadden hun tijd van de voorgaande dag wel verbeterd en Cliff zou de wedstrijd moeten beginnen vanaf P10.

Zondag, de racedag begon met licht wisselvallig weer, hopen dus op een droge race.

11.55 was het dan zo ver, onder het toeziend oog van onze gasten van Vion en Ten Donkelaar op de tribune, begonnen met de twee opwarmrondes.

Ditmaal 2 opwarmrondes in plaats van 1 omdat er door het overvolle programma geen plaats was voor de warm-up die je normaal voor een race hebt.

Juist dit bracht Cliff in verwarring, na de opwarmrondes voelde de rem anders als normaal en Cliff heeft net voor de start de remhendel versteld zodat het aangrijppunt dichter bij de clip-on zat.
De start verliep goed maar bij het aanremmen van de eerste bocht kneep Cliff de remhendel tegen zijn vingers en verloor hij dus een paar plaatsen. Even schrikken dus en met de wetenschap dat het maximale niet uit de voorrem gehaald kon worden beginnen met een inhaalrace.

Dit verliep goed, met tijden ruim een seconde sneller als de groep voor hem strijdend om plaats 9 tot 13 de achtervolging ingezet. Na de aansluiting gevonden te hebben een mooie maar zware strijd gehad om naar voren te komen. Door de beperking van de rem moest Cliff het goedmaken met bochtensnelheid en na een wedstrijd met veel positie wisselen over de finish op de 10de plek.

Tevreden met 6 punten en een 7de plek in het tussenklassement naar huis en vol vertrouwen op naar de volgende dubbele wedstrijd tijdens de Race of the Champions. Deze wedstrijd is 11 en 12 oktober, duimen dus dat de echte herfst nog even op zich laat wachten.