ONK 4 Oss 2014

Zoals gecommuniceerd door de KNMV is dit jaar het laatste jaar voor de ONK Supersport in Oss.

Een circuit wat volgens teams en rijders na volbouwen van het industrieterrein niet geschikt meer is om daar voor de ONK supersport en Superbike nog wedstrijden te verrijden.

Cliff had er zin in, conditie is goed en hij was van plan een groot aantal punten voor het klassement mee naar huis te nemen. 1e pinksterdag 2 kwalificaties te verrijden.

Na vier rondes gereden te hebben kwam Cliff de pitstraat binnen rijden met een motor waar duidelijke glij schade op te zien was. Cliff is onderuit gegaan door remproblemen.
Voor de tweede kwalificatie is de totale remmerij goed nagekeken, nieuwe remolie, nieuwe remblokken, nieuwe remschijven alles goed ontlucht dus het rem probleem moest verholpen zijn. Niets was minder waar, tijdens de tweede kwalificatie komt Cliff de bocht uit om het rechte stuk langs de pitlane op te rijden en de daar aanwezige teamleden zien Cliff op een zeer vreemde manier onderuit gaan.
De rijder die vlak achter Cliff de bocht uit komt kan hem niet meer ontwijken en rijd over Cliff heen, ook deze rijder komt hierdoor ten val.
Beide rijders staan op en op het eerste oog zijn de rijders oké. De voorrem van de motor zit vast, dus wederom remproblemen.
Cliff is er echter niet zo ongeschonden onderuit gekomen als zich eerst deed aanzien, hij had erg veel pijn aan zijn ribben waar de andere rijder hem vol had geraakt.
Cliff is die avond met pijnstillers vroeg gaan slapen, maar de rest van het team was nog erg druk. Tijdens de val was de motor wederom te lang blijven doorlopen dus het reserve blok moest weer worden ingezet, dat betekende blokken wisselen en het remprobleem was ook nog niet opgelost.
Om 02.00 uur ging het licht uit in de tent en was het remprobleem gevonden en opgelost, het blok gewisseld alles klaar om, indien Cliff fit genoeg was de race vanaf een teleurstellende 18e plek te moeten starten.

Lang wordt er niet geslapen om 04.00 uur trekt er noodweer over Oss en wordt het paddock geraakt door een soort windhoos. Hagelstenen zo groot als golfballen, heel veel wind, er vliegt van alles door de lucht. Wij zijn in de trailer gebleven hopende dat de tent die aan de trailer gebouwd tegen dit noodweer bestand is.
Toen de wind ging liggen en de volgende stortregen voorbij was zijn we naar buiten gegaan, gelukkig zelf totaal geen schade, maar vele teams waren “tentloos”alles nat, motoren die in die tenten stonden omgewaaid, de schade op het paddock was enorm.
Bevriend coureur Mick Jansen was ook dakloos, pak, laarzen, helm alles lag in de laag water die nog uren op het paddock stond. Oké, ruimte maken en onze tent gedeeld met team Jansen. Kachels aan en zien dat zijn spullen te droogden voor de race die over enkele uren gereden moest worden.

Cliff was niet fit, zijn ribben erg pijnlijk, en starten na een hevige onweersbui op een half natte baan geeft wanneer je niet fit bent geen goed gevoel. Starten en zien hoever je komt, als het echt niet gaat kom je maar binnen meer kun je niet doen.
Cliff heeft de race gereden, hij kon geen partij geven aan de concurrentie maar heeft geprobeerd de schade te beperken meer dan 3 punten zat er niet in tijdens deze race die door een rode vlag werd gestopt en niet herstart. Wel heeft Cliff zijn 4e plek in het klassement weten te behouden.

Helaas is Mick de coureur die we die dag onderdak hebben gegeven, zwaar ten val gekomen, hij wordt met een gebroken boven en onderbeen naar het Radbout ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Al met al dus een weekend om snel te vergeten en ons te richten op de volgende race in het duitse Oschersleben.