ONK 5 en 6 Oschersleben 2014

Anderhalve week na Oss met een gekneusd lichaam naar Oschersleben.

Met een vers opgebouwd motorblok na de schade in Oss rijd Cliff vrijdag 20 juni de vrije trainingen voorafgaand aan de wedstrijden ONK die samen met het Duitse IDM wordt verreden.
De Nederlanders rijden wel voor eigen klassement omdat het technisch regelement van het duitse IDM sterk afwijkt van het Nederlandse.

Cliff rijdt ondanks zijn 3 gekneusde en 1 gebroken rib goede trainingen, en de juiste setting van de vering wordt al snel gevonden.

Zaterdag twee kwalificaties en de eerste van de twee races, met pijnstillers weest hij zich toch naar een keurige achtste (ONK) plaats te trainen.

De eerste race. De start was goed en na de eerste bocht lag Cliff zevende. Deze plaats wist hij goed vast te houden en zag even later Mike Cleutjens voor zich. Deze wist hij te passeren maar even later ging het mis: een gezwaaide gele vlag bleek het sein te zijn dat er olie op de baan lag….. Onbegrijpelijk! Geel is de vlag met betekenis “Let op inhalen verboden”, voor olie moet er een gele vlag met rode strepen worden gezwaaid dan weet je dat het glad kan zijn. Cliff zag Tim van Ooijen naast de baan liggen en trekt daaruit de logische conlusie dat daarvoor de gele vlag wordt gezwaaid, voor hij het wist ging hij er er zelf ook keihard af. Direct achter hem aan gingen Mike Cleutjens en nog enkele rijders.
Het was een chaos waarbij zeker 6 nederlanders een Tsjech en twee Duitsers op een hoop lagen, alles als gevolg van een geploft motorblok en het niet zwaaien van de olie vlag.
De schade bij Cliff was aanzienlijk: de motor is totalloss. Deze is niet meer op te bouwen en gezien het gapende gat in de begroting inmiddels, zal deze ook niet meer opgebouwd worden. Na Assen (1e wedstrijd) dus weer een totalloss door niet of onjuist vlaggen van de baco’s.

De race werd afgevlagd en Cliff was dus zesde geworden voor het ONK. Een schrale troost.

Tot 02.00 uur werd er vervolgens gesleuteld om de reservemotor raceklaar te krijgen.

De start van de tweede race was weer redelijk goed maar Cliff kreeg in de eerste ronde een stevige beuk van een andere deelnemer en voelde direct weer hevige pijn in zijn ribben. Met hangen en wurgen heeft hij de race uitgereden op de tiende plaats.

Al met al een weekend om snel te vergeten.

Nu naar Assen en maar hopen op in ieder geval mooi weer en geen oliesporen meer….