ONK 7 TT Assen 2014

De TT een mooi evenement maar na de schade van Oschersleben een strijd om toch aan de start te verschijnen.

Maandag ochtend uit Oschersleben komen, maandag nacht staat er een motor in de garage die is samengesteld uit onderdelen van de reserve motor en delen die er als reserve nog op voorraad waren.
Dinsdag ochtend om 7 uur vertrok de truck naar de testbank bij Mobu tuning in Enkhuizen om de motor na alle buitelingen weer optimaal af te stellen.
Woensdag ochtend staat de Truck in Assen met een deel van het team om de tent op te bouwen. Donderdag einde van de dag de eerste kwalificatie dus woensdag avond en deel van donderdag is gebruikt om de motor verder af te bouwen.

Cliff zelf heeft zijn rust genomen en heeft zin om tijdens de TT goed te scoren.
Dat Cliff voor in het veld behoort te rijden wordt donderdag maar weer eens duidelijk, een voorlopige 3e startplek, wat een opluchting, zal die pechduivel dan nu eindelijk vertrokken zijn!
Vrijdag de tweede kwalificatie, komen er met een minimaal verschil nog twee rijders naar voren ,maar met een vijfde startplek in een startveld van 30 coureurs en minimale verschillen is iedereen meer dan gelukkig.

Het is lang wachten. De supersport rijd als supportklasse bij de GP en door slecht weer loopt het programma ver uit. Maar eindelijk is het dan zover om 16:30 wordt er gestart.
Cliff komt slecht weg, zijn motor begint te stotteren. Aanhaken lukt en in de eerste ronde heeft Cliff al een aantal plaatsen teruggepakt. Hij haalt de volgende ronde keurig enkele rijders in, maar dan zakt hij ronde na ronde steeds harder terug. We zien dat het niet goed gaat maar wat er aan de hand is? We moeten wachten tot einde wedstrijd. De wedstijd wordt drie ronden voor tijd al afgevlagd, het begint hard te regen. Cliff komt hevig teleurgesteld binnen.

Hij is door de medewerker van Pirelli in de bandenkeus geadviseerd, maar dat was dit keer totaal de verkeerde keus, de band was na drie ronden wedstrijd al versleten. Het wisselende weer de bijhorende temperaturen, een andere compound van de band als door de fabriek opgegeven en een motor die erg slecht liep pakten hier dus helaas verkeerd uit en vernietigden de band.
De motor van Cliff had een storing in de electronica en daardoor ging de motor vanaf de start in de noodloop modus en had dus geen vermogen.
Alle runs op de testbank dinsdag en tijdens de beide kwalificaties geen enkel probleem en tijdens de wedstrijd gaat het weer mis. Al met al weer een strijd om de finish te halen en meer dan 3 punten zaten er niet in. In het algemeen klassement gezakt naar de 6e plek.