Opnieuw podium voor team Cliffracing NK 3

Opnieuw podium voor team Cliffracing!
Afgelopen zaterdag werd de derde race voor het NK Supercup1000 kampioenschap verreden op het circuit van Assen. Cliff finishte de race op een derde positie.

Zaterdag ochtend stonden er twee kwalificaties op het programma. De weersomstandigheden waren lastig. In aanloop naar de eerste kwalificatie pakten de dreigende regenwolken zich samen boven het circuit. Na overleg besloot Cliff direct bij het openen van de pitstraat de baan op te gaan en te proberen een snelle ronde te rijden. Cliff wist in zijn eerste geklokte ronde een 1.43,4 te noteren en kwam hiermee terecht op een eerste plaats. Bijna direct na deze ronde begon het te regenen en werden de rondetijden niet meer verbeterd. Cliff sloot de eerste kwalificatie af op een eerste plaats met een klein gaatje van een tiende van een seconde op de nummer 2.

De tweede kwalificatie verliep iets minder voorspoedig. Cliff ging de baan op en kwam in zijn tweede ronde ten val. De schade aan de motor was gelukkig minimaal en Cliff kon zijn weg vervolgen. De tijd die Cliff in de eerste kwalificatie op de klokken had gezet bleek goed genoeg om zijn eerste plaats vast te houden. Dit betekende dat hij voor de tweede keer dit seizoen vanaf pole position aan de wedstrijd mocht beginnen!

De start van de race ging redelijk goed en Cliff dook als derde de eerste bocht in. Bij het ingaan van de tweede ronde weet hij de leiding in de wedstrijd over te nemen en probeert gelijk een gaatje te slaan naar zijn achtervolgers. Dat gat komt er niet maar Cliff weet samen met twee van zijn concurrenten al snel weg te rijden bij de rest van het veld en zo ontstaat er een kopgroep van drie rijders.
Cliff weet bijna de gehele race de koppositie in handen te houden en de aanvallen van zijn concurrenten te verdedigen. Met nog twee ronden op de klok komen zijn concurrenten hem tegelijk voorbij en raken elkaar. Cliff probeert zijn motor in de binnenbocht te houden om zijn concurrenten niet te raken, maar wordt hierdoor bijna van zijn motor gegooid, en heeft hierdoor gelijk een klein gaatje op de nummer twee, maar weet dit binnen een paar bochten weer dicht te rijden. Er ontstaat een fel gevecht om de tweede plaats waardoor de koploper een stukje verder kan uitlopen.Cliff gaat de laatste ronde in op een tweede plaats, maar moet deze uiteindelijk toch nog af geven en finisht op een nette derde positie.

Na afloop van de wedstrijd geeft Cliff aan dat hij veel moeite had om op kop te rijden met twee rijders in zijn achterwiel. Het race ritme met de superbike is nog niet voldoende. Het kost hem veel moeite om een goed tempo te behouden en tegelijkertijd een verdedigende lijn te rijden. Gezien Cliff nog maar drie wedstrijden heeft gereden op de superbike en dit de eerste keer was dat hij ook aan de leiding reed is het gebrek aan ritme niet zo vreemd. Cliff is erg blij met zijn podiumplek en heeft een erg leerzame race gereden. Ook doet hij goede zaken voor het klassement, met het behalen van 16 punten komt hij terecht op een vierde positie in het kampioenschap.