Seizoen 2017 zit erop!

Afgelopen weekend werden de laatste twee races van het seizoen 2017 verreden. Voorafgaand aan het weekend stond Cliff op een gedeelde derde positie in het kampioenschap. Helaas kwam hij door lichamelijk ongemak niet verder dan een 9e positie in de eerste race. In de tweede race wist Cliff door een valpartij geen punten te scoren en uiteindelijk finisht hij hierdoor op een 5e positie in het eindklassement.

Anders dan we gewend zijn bij de Supercup 1000 was er zaterdag maar 1 kwalificatie. Deze kwalificatie zou de startplek bepalen voor de beide races die later die dag werden verreden. De kwalificatie verliep goed. Tijdens de vrije training op vrijdag waren er wederom problemen met de elektronica van de motor. Uiteindelijk werd er besloten om een andere ECU (electronic control unit) in de motor te monteren. Dit bleek goed uit te pakken. Cliff was zonder de mogelijkheid om de nieuwe ECU af te stellen direct sneller dan tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Uiteindelijk werd de kwalificatie vooral gebruikt om de ECU zo goed mogelijk in te stellen voor de races later die dag. Cliff wist zich ondanks de afstel werkzaamheden nog op een 6e startpositie te kwalificeren.
De start van de eerste race verliep goed. Cliff wist een plaatsje te winnen, maar kwam tijdens de eerste ronde in de knel en verloor een aantal posities. Even later wist hij de 6e positie weer over te nemen, maar hij kon dit niet lang volhouden. Afgelopen week is Cliff door zijn rug gegaan en dit begon na een aantal ronden flink op te spelen. Iedere ronde werd de pijn in zijn rug meer en hij moest steeds meer terrein toegeven. Uiteindelijk zakte hij terug naar een 9e positie en wist deze tot de finish vast te houden. Helaas niet het resultaat waar wij als team voor gaan, maar de snelheid in de eerste ronden was erg goed en de afstelling van de motor lijkt redelijk te kloppen.
Tussen de twee races door werd er niet stilgezeten en werd Cliff flink aangepakt door chiropractor en mede coureur Vincent ten Klooster. De behandeling zorgde bij Cliff voor een merkbare verlichting van de pijn in zijn rug en dit gaf vertrouwen voor de tweede race.

De start van de tweede race verliep perfect. Cliff wist in de eerste bocht de derde positie over te nemen en direct daarna schoof hij door naar de leiding. In de eerste ronden werd het duidelijk dat de snelheid terug was, Cliff moest een aantal plaatsen toegeven maar kon het tempo van de kopgroep volgen, iets wat de afgelopen wedstrijden niet mogelijk was. In de zesde ronde ging het helaas mis. Cliff werd bij het ingaan van de eerste bocht ingehaald en probeerde direct te counteren. Helaas stuurde hij hierbij zijn motor iets te strak in en raakte terwijl hij op zijn gas ging met het voorwiel de curbstones aan de binnenkant van de bocht en ging onderuit. De schade aan de motor viel mee, maar helaas is het bij de NK Supercup niet toegestaan om verder te rijden na een valpartij en werd hij met de zwarte vlag uit de wedstrijd gehaald. Voor het eerst dit seizoen scoorde Cliff geen punten tijdens een race.
Al met al was het gevoel na de tweede race erg goed. De snelheid is na hard werken van het team weer terug en dit geeft een goed gevoel. Helaas is het seizoen niet verlopen zonder slag of stoot, maar een 5e positie in het eindklassement is zeker niet slecht. Wij hebben als team veel geleerd van dit seizoen en de ervaring die wij rijker zijn, gaat ervoor zorgen dat we in 2018 sterker en sneller terug gaan komen!

Wij willen onze partners, fans en alle andere mensen die het voor ons mogelijk maken deze prachtige sport op hoog niveau te beoefenen hartelijk danken voor weer een geweldig seizoen!