Seizoen afsluiting met winst.

Cliff sluit 600 carrière af met winst!

Zaterdag 3 oktober heeft Cliff tijdens een bewogen laatste race dag, het seizoen 2015 winnend afgesloten.

Op Vrijdag 2 oktober werd er getraind, Cliff was vanaf het begin erg snel. Alles verliep op rolletjes en dit vertaalde zich in de rondetijden. Cliff kon een 1.41,9 rijden op oude banden, dit maakte hem de snelste 600. Een goed en veelbelovend begin van het weekend.
Cliff gaf aan maar 1 doel te hebben dit weekend en dat is winnen tijdens de laatste races op zijn 600 cc Yamaha R6 !
Zaterdag stonden er een kwalificatie en twee races op het programma.
De kwalificatie verliep goed en Cliff kon vanaf het begin goede tijden rijden. Aan het einde van de kwalificatie stond Cliff nog steeds boven aan de lijst met een gat van vier tienden op de nummer twee. Dit zou betekenen dat hij beide races vanaf de pole positie zou starten.

Tijdens de kwalificatie van de supercup 1000 crashte Teus Oskam en hij kwam hierbij om het leven. Een tragisch ongeval waar het hele paddock erg van onder de indruk was. Alle rijders van alle klassen werden bij elkaar geroepen en het tragische nieuws werd gebracht.
Hoe hard het ook is moest er een keuze gemaakt worden of de race dag nog hervat werd of niet. Na overleg en op verzoek en met toestemming van de familie van Teus, werd er door de rijders met besloten dat er toch gereden zou worden. Door het ongeval en de bijkomende formaliteiten was er zoveel tijd verloren gegaan dat het niet meer mogelijk was om twee races te verrijden. Er werd besloten het aantal races terug te brengen en aan het eind van de dag met alle coureurs een ronde te rijden ter ere van Teus.

De start van de race was erg goed, Cliff kon in de eerste ronde de leiding in handen nemen. Bij het passeren van start finish had hij al een gat geslagen van ruim een seconde naar de nummer twee. Cliff had een goed ritme en kon in de volgende ronden zijn voorsprong uit bouwen naar ruim 4 seconden. Om geen onnodige risico’s te nemen besloot Cliff om zijn tempo te verlagen en de voorsprong gelijk te houden. Eric Ott bleek plotseling het licht gezien te hebben en kwam met rasse schreden dichterbij. Cliff had erg veel moeite om opnieuw te versnellen en Ott kon in de laatste ronde de aansluiting vinden. In de laatste ronde van de race werd het nog even spannend, Ott wist Cliff te passeren maar Cliff kon de leiding direct weer terug pakken.
Met een voorsprong van een halve seconde wist Cliff in zijn laatste race op de R6 te winnen en het  NK seizoen 2015 met een derde plaats in de eindstand af te sluiten. Door het wegvallen van de tweede wedstrijd dit weekeind zaten een tweede of eerste plek in de eindstand er net niet meer in.

De laatste race dag van 2015 was een gitzwarte dag, maar voor het team Cliffracing wel met een gouden randje.
In 2016 zal Cliff van start gaan in de Superbikes op een 1000 cc Yamaha R1.
Voor het gehele team een nieuwe en zeker uitdagende stap.

Alle partners en supporters die het team Cliffracing in 2015 gesteund hebben, zonder jullie was dit succesvolle seizoen niet mogelijk geweest!