Podium voor Cliff in Assen!

31 augustus keerde de ONK Supercup1000 terug op het circuit van Assen. Anders dan we gewend zijn tijdens de OW-cup werden de races voor de Supercup op vrijdag verreden. Cliff kende de nodige afstellingsproblemen, desalniettemin wist hij te eindigen op een 3e plaats.

Cliff kende op donderdag tijdens de vrije trainingen al de nodige problemen met de afstelling van de motor. Met hulp van HK-suspensions werden de problemen grotendeels opgelost, maar ideaal was de afstelling zeker nog niet.
Tijdens de eerste kwalificatie op vrijdag ochtend werd er verder gezocht naar een goede afstelling. Stukje bij beetje werd het gevoel met de motor iets beter. Cliff wist een voorlopige tweede tijd te noteren. Tijdens de tweede kwalificatie werd er gekozen om te focussen op de afstelling voor de race. Cliff wist zijn rondetijd dan ook niet te verbeteren maar de tijd die hij in de eerste kwalificatie had neergezet bleek genoeg om de tweede startpositie vast te houden.

De race verliep niet geheel soepel. Cliff werd bij de start direct gepasseerd door gastrijder Bobby Bos. Bos bleek moeilijk te passeren, Cliff had het gevoel sneller te kunnen maar kwam er niet langs. Na een aantal ronden lukte het dan toch, koploper Walraven had op dat moment al een flinke voorsprong opgebouwd en was buiten bereik. Cliff probeerde een gat te slaan naar Bos, maar in een poging te versnellen begon de afstelling parten te spelen. Cliff kon niet wegkomen en Danny van der Sluis sloot zich aan bij de strijd om de tweede positie. In de voor laatste ronde plaatste van der Sluis een aanval op de tweede positie en verwees Cliff een plaats terug. Van der Sluis maakte gelijk tempo, maar Cliff wist te volgen. In een Ultieme aanval op de tweede positie probeerde Cliff in de laatste ronde een aanval te plaatsen op van der Sluis. Bij het aan remmen van de Ruskenhoek probeerde Cliff van der Sluis te passeren, zijn motor raakte een hobbel en het achterwiel kwam even los van de grond. Cliff moest zijn rem loslaten en kon van der Sluis op een haar na ontwijken, miste de bocht en schoot rechtdoor. Door een grote voorsprong op de nummer vijf in de wedstrijd wist Cliff ondanks het uitstapje te finishen op een vierde plaats achter Bos. Aangezien Bos normaal uitkomt in het IDM, telt hij niet mee voor de puntentelling en mocht Cliff alsnog mee naar het podium.
Ondanks de problemen met de afstelling is de schade beperkt gebleven en heeft Cliff zijn tweede plaats in het kampioenschap weten te behouden.