2018 samenwerking met Yamaha Edwin Ott racingteam

 

Racingteam Edwin Ott motoren in 2018 actief in de SuperCup 1000, 600 en Supersport 300.

In 2018 zullen naast gevestigd coureur, Nick Vlaar, op de Yamaha YZF-R6, Cliff Kloots op de Yamaha YZF-R1 en Luuk de Ruiter op de Yamaha YZF-R3 het team komen versterken!

Racingteam Edwin Ott motoren en team Cliffracing bundelen hun krachten voor het seizoen 2018!

De teams zijn geen onbekenden van elkaar, meerdere malen hebben Cliff Kloots en Eric Ott met elkaar gestreden op de Yamaha YZF-R6 en afgelopen seizoenen heeft Edwin Ott motoren het team Cliffracing op verschillende manieren bijgestaan. Dat deze samenwerking tot stand is gekomen is dan ook niet zo verwonderlijk en beide partijen hebben er erg veel zin in!

 

Cliff Kloots #58

Cliff heeft voor 2018 maar één doel voor ogen; het kampioenschap in de Supercup 1000 klasse binnenhalen. Cliff heeft de afgelopen twee seizoenen al sterk gepresteerd in de SuperCup 1000 en hij hoopt met deze samenwerking nog een extra stap te kunnen maken richting het kampioenschap 2018.

Cliff Kloots: “Racingteam Edwin Ott motoren en team Cliffracing werken al meerdere jaren samen en dit is altijd erg goed bevallen. In 2018 gaan we vol voor de titel. Deze samenwerking zorgt ervoor dat vele jaren motorsport ervaring samen komen. Dehuidige samenwerkingsvorm zal er voor zorgen dat ik de beschikking heb over nog meer kennis en feedback dan de afgelopen jaren. Dit zal mij zeker gaan helpen in de strijd om de titel in 2018. De sfeer binnen het team is erg goed en ik heb er mega veel zin in!’’

Cliff zal net als de afgelopen jaren van start gaan met een Yamaha YZF-R1. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang. Het team heeft er alle vertrouwen in dat het een prachtseizoen gaat worden met mooie resultaten.

Luuk de Ruiter

Op de Yamaha YZF-R3 komt Luuk de Ruiter in 2018 ook uit voor het racingteam Edwin Ott motoren. De jonge coureur uit Heemskerk is ook geen onbekende voor het team. Het team is gebaseerd in het naastgelegen Uitgeest en Luuk heeft hier ook al ervaring opgedaan met het sleutelen aan racemotoren.

Na een jaar vrijblijvend op een minibike te hebben gereden werd Luuk in 2015 geselecteerd door Arie Molenaar voor de NSF100 klasse. In dat jaar heeft Luuk enorm veel geleerd maar groeide letterlijk van zijn motor. Dus de overstap naar de Yamaha Gamma R125 klasse werd gemaakt waar Luuk zijn progressie voort zette. Hij werd als rookie achtste in het eindklassement en liet zich ook zien zeer sterk te zijn in de regen.

Komend jaar zal hij wederom uitkomen in de Yamaha Gamma R125 klasse waarbij zijn doel is om mee te strijden voor de podiumplaatsen. Daarnaast zal Luuk ook de stap maken naar de grote circuits in de Supersport 300 klasse met een Yamaha YZF-R3 van Racingteam Edwin Ott motoren.

 

Nick Vlaar #98 rijdt volgend jaar ook weer op de Yamaha YZF-R6

 

Karin Ott: “We zijn blij om ondersteuning te bieden voor de gehele range Yamaha racemotoren met een coureur in de 300, 600 én 1000. Zodoende hebben wij een heel erg divers team waarmee we ook veel ervaring kunnen opdoen. We geloven in een mooie samenwerking met de coureurs en het gehele team heeft er erg veel zin in!”

 

Racingteam Edwin Ott motoren vertegenwoordigd Yamaha en Yamalube in alle klassen.