‘’Als hij zonder zijwieltjes kan fietsen krijgt hij een crossmotor’’, aldus mijn opa.

cliff-cross2-crop2-2Mijn naam is Cliff Kloots en ik kom uit een motor minded familie. ‘’Als hij zonder zijwieltjes kan fietsen krijgt hij een crossmotor’’, aldus mijn opa. Het was dan ook geen verrassing dat ik voor mijn 3e verjaardag een crossmotor cadeau kreeg. Een Yamaha PW50, perfect om te leren sturen, gas geven en remmen.

Foto: Cliff Kloots op driejarige leeftijd

DSC00120Het gas geven sturen en remmen leek ik nooit verleerd te zijn toen ik met 11 jarige leeftijd op een mini bike stapte. Na een aantal indoor trainingen in de winter kreeg ik de vraag of ik geen NK wilde rijden. Dit wilde ik natuurlijk erg graag en ik kreeg uiteindelijk mijn vader zo gek om een tweedehands wedstrijd mini bike aan te schaffen. S ’avonds in de auto naar huis toen we de mini bike op hadden gehaald had ik de grootste praatjes, ‘’Ik wordt dit jaar kampioen’’.

Ik had geen idee wat ik van het NK mini bike moest verwachten, maar het einde van het jaar stond ik vol trots mijn oorkonde in ontvangst te nemen tijdens de kampioenshuldiging. De jaren hierna volgden vele overwinningen in Nederlandse en Duitse kampioenschappen en nette klasseringen in het Europees kampioenschap.

09RA3-7612-865In 2009 was ik met 15 jaar en 1,86m letterlijk de mini bike ontgroeid. Dit zou mijn laatste seizoen racen met een mini bike worden en we besloten om een Aprillia 250cc aan te schaffen om daarmee te kunnen trainen.
In de zomer heb ik met de Aprillia deel genomen aan the race academy in Frankrijk. Dit ging verassend goed en ik kreeg daar ook de tip om niet met de Aprillia te blijven rijden maar over te stappen naar een 600 supersport.

In 2010 ben ik met een Yamaha R6 gestart met racen in de cup600. Na 3 wedstrijden in de top 10 mee gedraaid te hebben kwam ik tijdens een training ten val en verbrijzelde mijn ruggenwervel. Ik ben toen opgenomen in het UMCG en ben daaraan geopereerd. Hierna heb ik een jaar moeten revalideren voor ik weer mocht racen. Na mijn blessure had ik verwacht weer te gaan racen in de cup600 klassen. Echter liep dit anders dan verwacht. Ik kwam in contact met een familie die al lang voor ik geboren werd de motorsport een warm hard toedraagt. Deze familie heeft vele jonge coureurs al naar de top geholpen en deze kans boden zij mij ook aan. Hierdoor begon ik gelijk na mijn blessure te rijden op het hoogste niveau binnen Nederland, de NK Supersport 600 klasse.

Nu na 4 seizoenen NK Supersport600 en 2 seizoen NK Supercup 1000, kan ik zeggen dat we met een super gezellig hard werkend team en een trouwe groep sponsoren,  in de top 5 van de Nederlandse motorsport strijden.

Voor seizoen 2018 zijn we de samenwerking aangegaan met Yamaha racing team Edwin Ott,  Cliff zal onder de vlag van dit team de strijd aangaan om de titel kampioen NK supercup 1000 binnen te halen.
Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar info@cliffracing.nl