British Superbike Assen Cliff pakt podium tijdens gastoptreden in ONK Superbike

 

Tijdens het British Superbike evenement afgelopen weekend in Assen, werd er ook een race verreden voor het ONK Superbike kampioenschap. Cliff wist deze race als 2e te finishen en gaf de bijna 400 gasten die wij dit weekend in samenwerking met DHJ-racing en Q-racing56 mochten ontvangen een kleine traktatie.

Afgelopen zondag was het dan zover, de laatste wedstrijddag van het racejaar 2016. Net als vorig jaar mochten wij ook nu weer een groot aantal gasten ontvangen tijdens het British Superbike evenement op het TT-circuit in Assen. Zij konden genieten van spannende races, een voor en achter de schermen rondleiding rond het circuit en alle festiviteiten op ons VIP plein.

Naast de festiviteiten nam Cliff deel aan de ONK Superbike race. Hij wist zich op zaterdag als vierd16ax3-6258-046e te kwalificeren en mocht de race dus vanaf de tweede startrij starten. De start verliep niet goed, Cliff verloor een groot aantal posities en ging als dertiende de eerste bocht in. Al bij de eerste doorkomst kwam hij op een 4e positie door. Het duurde niet lang voordat Cliff de derde positie in de race over nam met een kleine achterstand op de nummer twee. Snel wist hij dit gat te dichten en direct werd de druk opgevoerd en volgde een spannende strijd. Cliff besloot af te wachten tot het eind van de race, om dan te proberen zijn slag te slaan. Vier ronden voor het einde van de veertien ronden durende race kreeg de nummer twee te kampen met een technisch mankement aan zijn motor en kreeg Cliff zonder verdere moeite de tweede positie te pakken. Na veertien ronden race wist Cliff de naar Assen gekomen gasten te trakteren op een mooie podiumfinish.
Het seizoen 2016 zit er nu dan toch echt op. Een seizoen waarvan wij als team niet goed wisten wat we ervan moesten verwachten en een seizoen waarin Cliff vriend en vijand heeft verrast met zijn prestaties op de Superbike. Een prachtig seizoen met grootse successen die niet mogelijk waren geweest zonder de steun van onze trouwe partners en supporters!

 

16ax3-6090-039