Cliff doet goede zaken in Oschersleben!

Afgelopen weekend stonden race 4 en 5 op het programma. Deze races werden niet verreden op de Drentse hei, maar op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Een technisch en gevarieerd circuit waar in het verleden is gebleken dat Cliff hier goed uit de voeten kan. Dat bewees hij ook dit weekend weer door een 4e en een 2e positie mee naar huis te nemen.klein 3
Anders dan gewoonlijk werden de OW-cup races niet op zaterdag verreden maar verspreid over het weekend. Op zaterdag stonden er twee kwalificaties op het programma en op zondag twee wedstrijden. Vrijdag voorafgaand aan het weekend was het team al op het circuit te vinden voor een aantal trainingssessies, een goede voorbereiding is immers geen overbodige luxe met twee wedstrijden op het programma. De trainingen op vrijdag verliepen goed. Cliff kon zijn ritme al snel vinden en wist nette rondetijden te noteren.
Op zaterdag was het dan eindelijk tijd voor de kwalificaties. Door een samenvoeging van het startveld van de Supercup 1000 en de Procup 1000, waren de snelheidsverschillen op de baan groot. Cliff kreeg het niet voor elkaar om een vrije ronde te vinden, toch lukte het om een lage 1.29er op de klokken te zetten. Dit bracht hem op een voorlopige derde positie na de eerste kwalificatie.
De tweede kwalificatie verliep nagenoeg hetzelfde als de eerste kwalificatie. Wederom slaagde Cliff er niet in een vrije ronde te kunnen rijden, wel reed hij gedurende de hele kwalificatie constante rondetijden die nagenoeg gelijk waren aan de tijd uit de eerste kwalificatie. Cliff slaagde er helaas niet in zijn rondetijd te verbeteren en moest een plekje cadeau geven om zo op een uiteindelijke 4e positie terecht te komen.
Zondag waren de temperaturen vergeleken met zaterdag flink opgelopen. Een omgevingstemperatuur van 27 graden Celsius met daarbij een asfalt temperatuur van rond de 50 graden Celsius mag gerust heet worden genoemd. Dit maakte de bandenkeuze voor de eerste race een stuk moeilijker. Normaliter wordt er voor een zachtere band gekozen wanneer de baantemperatuur oploopt. Echter afgelopen race in Assen pakte dit niet goed uit en verloor Cliff na 4 ronden erg veel grip. Er werd gekozen om de zachte band niet te gebruiken en de eerste race te starten op de vertrouw
de SC1 banden.
De start van de eerste race was super. Cliff wist direct bij de start een positie te winnen en stootte vervolgens in de eerste drie bochten door naar een 2e positie. Gelijk kon hij in het wiel van koploper Nigel Walraven mee, om zo gelijk een gat te trekken naar de rest van het veld.
De eerste gemeten ronde reed Cliff al een 1.28,1 wat ervoor zorgde dat hij na drie ronden een gat had van ongeveer twee seconden op de nummer drie. In de vierde ronde bleek echter dat de gemaakte bandenkeuze niet de goede was. Cliff begon grip te verliezen aan de achterzijde van de motor en enkele ronden later ook aan de voorzijde.
De rondetijden liepen op en de achtervolgers kwamen steeds dichterbij. In eerste instantie kwam Ricardo Brink aan Cliff voorbij en even later ook Rinze Luimstra. Cliff probeerde nog aan te haken maar kon het tempo van beide coureurs niet volgen. Uiteindelijk wist Cliff zijn 4e positie nog veilig te stellen maar was hier vanzelfsprekend niet tevreden mee gezien het sterke begin van de race.klein 2

Race 2 werd er gekozen voor een ander bandentype. Wederom kende Cliff een goede start en kwam terecht op de derde plek met voor hem Walraven en Brink. Al snel kon het drietal een klein gaatje slaan naar de achtervolgers. Cliff passeerde in de 3e ronde Brink en zo ontstond er een gevecht om de 2e positie. Walraven kreeg hierdoor de mogelijkheid een klein gaatje te slaan. Ongeveer halverwege de race besloot Brink een inhaalactie in te zetten bij het ingaan van de eerste bocht. Echter remde Cliff zo laat dat Brink zich vergaloppeerde en bij het ingaan van de bocht nog te veel snelheid had en crashte. Gelukkig was de coureur OK maar er ontstond wel een rode vlag situatie en zal het resterende deel van de race worden ingekort tot 5 ronden. De herstart verliep voor Cliff niet zo soepel. Als 4e ging hij de eerste bocht in achter Walraven, Schouten en de normaal in het IDM uitkomende Zeelen. Walraven wist vanaf de eerste ronde gelijk een klein gaatje te trekken. Cliff passeerde bij het ingaan van de tweede ronde Zeelen en bevond zich nu achter Schouten. Cliff bleef tot de finish bij Schouten in het wiel, dit was gezien het eerste en het tweede deel van de wedstrijd gecombineerd werden voldoende voor een 2e positie!

Met de behaalde punten in Oschersleben staat Cliff momenteel 3e in de tussenstand om het kampioenschap.