Cliff grijpt leiding in kampioenschap met dubbel podium in Dijon!

Cliff heeft goede zaken gedaan op het circuit van Dijon in Frankrijk. Tijdens de dubbele races die werden verreden voor het ONK Supercup 1000 kampioenschap wist Cliff op spectaculaire wijze de leiding in het kampioenschap over te nemen.
Tijdens de vrije trainingen en kwalificaties tijdens de bloedhete vrijdag, liet Cliff zien erg snel te zijn. Met een temperatuur van 38 graden reed Cliff naast de reguliere trainingen nog 3 extra trainingssessies in de ochtend om optimaal de motor af te kunnen stellen, wat ervoor zorgde dat hij tijdens de ochtend al 40 ronden had gereden. In de middag stond de tweede kwalificatie op het programma met niet veel later de eerste race. Om zo fit mogelijk te zijn tijdens de race besloot Cliff dan ook om maar een klein aantal ronden te rijden in de tweede kwalificatie. Cliff wist direct een 1.21,0 op de klokken te zetten wat goed was voor een voorlopige eerste startplek. Het team schatte dat deze tijd voldoende moest zijn voor een plaats op de eerste startrij en besloot om geen tweede stint te rijden. Danny van der Sluis wist als enige rijder onder Cliff zijn tijd door te komen en plaatste zich met een verschil van een tiende van een seconde op pole position. Cliff mocht starten vanaf een tweede positie.

De eerste race werd op vrijdag aan het eind van de middag verreden met een extreem hoge baantemperatuur van 64 graden. De lichten gingen uit en Cliff had een wereldstart. Hij nam direct de leiding in de wedstrijd over en zette direct de snelste ronde van de dag op de klokken een 1.20,5. Cliff probeerde zich los te rijden van de rest van het veld, maar Danny van de Sluis en Jamie van Sikkelerus (normaal uitkomend in het WK supersport) lieten hem niet gaan. Na de 5e ronde moest Jamie lossen uit de kopgroep en er ontstond een stevig gevecht tussen Cliff en Danny. Met nog ongeveer 5 ronden te gaan nam Danny opnieuw de koppositie over. Op dat moment was het tweetal al druk bezig met het inhalen van achterblijvers. Danny had iets meer geluk dan Cliff bij het inhalen van een groepje van drie achterblijvers, wat ervoor zorgde dat Cliff even klem zat. Dit zorgde ervoor dat Danny direct een gaatje had van 2 seconden. Cliff zette alles op alles om dit gat te dichten, maar het beste was van de banden af en Cliff kon geen vuist meer maken. Danny finishte als winnaar, Cliff als tweede en Jamie mocht als derde man mee naar het podium.

Op zaterdag bleken de weersomstandigheden volledig omgeslagen. Zon en regen wisselden elkaar af en de warming up in de ochtend werd dan ook verreden op een opdrogend circuit. De regenbanden werden gemonteerd en Cliff ging naar buiten. De grip op de natte baan bleek goed te zijn en Cliff had gelijk het nodige vertrouwen. Dit liet zich ook zien in de rondetijden, Cliff wist de warming up af te sluiten met de snelste tijd.
Voor de start van de tweede wedstrijd had het opnieuw geregend. De baan was opdrogend en er moest een lastige bandenkeuze gemaakt worden. Dion had bij een aantal bochten gekeken en gaf aan dat het circuit er ongeveer hetzelfde bij lag als tijdens de warming up, Cliff besloot uiteindelijk dat het een intermediate achterband en een regen voorband moesten worden.
Bij het verlaten van de pitstraat bleek dat Cliff een van de weinige coureurs was met deze keuze, alle directe concurrenten stonden op regenbanden. Tijdens de sighting lap voelde Cliff dat hij de goede keuze had gemaakt, op een aantal bochten na was er een klein droog spoor. De start verliep super, Cliff wist opnieuw de kopstart te pakken die gevolgd werd door een moordend tempo waar de rest van het veld geen antwoord op had. Na twee ronden had Cliff al een gat van 7 seconden. Ronde op ronde was Cliff 4 á 5 seconden sneller dan zijn concurrenten en al snel kwam hij de eerste achterblijvers tegen. In voorlaatste ronde wist Cliff de nummer 7 in de wedstrijd op een ronde te zetten en bij het vallen van de finishvlag pakte hij de overwinning met een voorsprong van niet minder dan 52,7 seconden. Op de tweede plaats finishte Jamie van Sikkelerus gevolgd door Jolanda van Westrenen die als vrouw ballen toonde door op een slick achterband te starten en zich gedurende de race naar voren te vechten. Danny van de Sluis finishte op een zesde positie en verloor kostbare punten waardoor Cliff de leiding in het kampioenschap over nam met een kleine voorsprong van 4 punten.