Cliff grijpt naast overwinning in Assen.

Afgelopen zaterdag werd er weer gestreden voor het ONK Supercup 1000 kampioenschap op het TT-circuit in Assen. In de kwalificaties was Cliff het snelst. Lang leek het er op dat hij de overwinning in de race naar zich toe ging trekken, maar in de slotfase van de race verliep niet alles volgens plan. Cliff moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, waardoor zijn voorsprong in het kampioenschap is gekrompen naar 9 punten.


De eerste kwalificatie op zaterdag ochtend werd verreden onder frisse omstandigheden. Met een baantemperatuur van 13 graden waren de omstandigheden verre van ideaal te noemen. Toch wist Cliff direct snelle tijden te noteren. Met een gat van 0,6 seconden op zijn directe concurrent Danny van der Sluis, wist hij de kwalificatie als snelste af te sluiten. Tijdens de tweede kwalificatie waren de omstandigheden al een stuk beter, de baantemperatuur was al iets gestegen en er was nagenoeg geen wind. Cliff profiteerde van de goede omstandigheden door zijn tijd flink aan te scherpen en liet daarnaast zien dat hij een goed een constant raceritme kon neerzetten. Opnieuw was het Danny die op 0,4 seconden de tweede plaats innam, gevolgd door Renzo van Emmerik die de eerste startrij compleet maakte.
Cliff mocht vertrekken vanaf pole position en met het constante tempo dat hij eerder had laten zien was hij er zeker van dat hij voor de overwinning kon gaan. De start verliep niet geheel volgens plan, Cliff kwam slecht weg en ging als 4e de eerste bocht in. Binnen een ronde wist hij zich terug te vechten naar de leiding in de wedstrijd en gelijk zette hij een goed tempo neer. Langzaam bouwde hij een klein gaatje op naar Danny van de Sluis, die ook een slechte start kende en inmiddels op de tweede plaats lag. Halverwege de race was dit gat opgelopen naar bijna drie seconden. Vanaf dit moment begonnen de rollen om te draaien. Met hele kleine stapjes kwam Danny dichterbij, maar door de buffer die Cliff had opgebouwd leek dit geen bedreiging te worden. In de achtste ronde ging het mis voor Cliff, zijn achterband begon flink grip te verliezen en Cliff crashte bijna met een high-sider. Gelukkig wist hij het rubber op het asfalt te houden, maar hierdoor had Danny wel gelijk de aansluiting gevonden. Bij het ingaan van de 9e ronde wist Danny de leiding over te nemen. Cliff vocht terug en verwees Danny direct terug naar de tweede plek. In de laatste ronde ging het echter helemaal mis, Cliff werd opnieuw ingehaald en in een poging om te counteren was hij iets te enthousiast met het openen van het gas. Opnieuw moest hij alle zeilen bijzetten om niet van de motor gegooid te worden. Cliff wist opnieuw de motor overeind te houden maar kreeg hierbij een flinke klap in zijn schouder te verwerken, waardoor hij even volledig de kracht kwijt was in zijn rechter arm en helaas niet meer kon terugvechten.
Cliff heeft met zijn tweede positie in de race 5 punten van zijn voorsprong in moeten leveren, wat er voor zorgt dat hij nu nog 9 punten voor staat in het kampioenschap. Op 12 oktober zullen de laatste twee races worden verreden op het TT-circuit in Assen. Cliff en het team gaan er alles aan doen om het kampioenschap binnen te slepen.