Cliff grijpt overwinning op een kletsnat Assen!

Op Koningsdag werd de tweede race voor het ONK Supercup 1000 kampioenschap verreden op het TT-circuit in Assen. Cliff voelde zich als een vis in het water tijdens een kletsnatte race en wist deze met overmacht te winnen!

De weersvoorspelling voor Zaterdag was niet al te best. Regen, regen en nog eens regen. Er werd daarom door het team op vrijdag ochtend tijdens de trainingen toen de baan nog nat was, hard gewerkt aan een goede regen afstelling. Deze werd al snel gevonden en Cliff had een goed gevoel op de natte baan. Vrijdag in de loop van de ochtend werd het droog en werd er gezocht naar een oplossing voor de grip problemen waardoor Cliff in de eerste race van het seizoen het podium aan zich voorbij zag gaan.

Zaterdag ochtend tijdens de eerste kwalificatie was het nat. Al snel bleek dat de op vrijdag gevonden afstelling goed werkte en Cliff wist de snelste tijd te noteren. Gedurende de kwalificatie wist hij deze tijd constant te rijden en nog een aantal keren aan te scherpen, waardoor hij na het tonen van de finishvlag met een kleine voorsprong de voorlopige polepositie in handen had.

Tijdens de tweede kwalificatie was de baan een stuk droger, maar nog lang niet droog genoeg voor een setje slicks. Gedurende de hele kwalificatie wist Cliff de polepositie in handen te houden, tot op de laatste 4 minuten. Cliff besloot zijn kwalificatie vroegtijdig te staken, maar op dat moment wisten twee rijders een snellere tijd neer te zetten. Cliff mocht zijn race gaan starten vanaf de eerste rij op een derde positie. Na afloop van de kwalificatie gaf Cliff aan dat hij er wel vertrouwen in had dat hij zowel op nat als droog er vertrouwen in had voor de overwinning te kunnen strijden. Zijn tijden op een natte baan waren snel en constant en zijn grootste concurrenten voor het kampioenschap, Walraven en vd Sluis hadden zich niet beter weten te kwalificeren dan een achtste en negende positie.


In de middag was het weer wisselvallig en voor aanvang van de race droogde de baan hard op. Lang was het spannend wat de bandenkeus voor de wedstrijd moest worden, maar 15 minuten voor de race maakte het weer een einde aan deze stressvolle situatie. Het begon te regenen! Voor Cliff een ideaal scenario, zijn grootste concurrenten waren duidelijk niet in hun beste doen op een natte baan en Cliff voelde zich als een vis in het water. De start van de race verliep goed, Cliff kon zijn positie behouden en was even verrast Walraven voor zich te zien bij het ingaan van de eerste bocht. Al snel wist Cliff Walraven te passeren, maar Peeters maakte gebruik van de ruimte die hierbij ontstond en nam de tweede plaats over. In de daarop volgende ronde wist Cliff de tweede positie over te nemen en kon de aanval gaan inzetten op Rensel die door het gevecht achter zich een klein gaatje had weten te slaan. Cliff voelde dat hij sneller was en besloot nog even te wachten. In de zevende ronde besloot hij het tempo te verhogen waardoor hij direct aansluiting kreeg bij Rensel en bij het ingaan van de negende ronde wist hij de koppositie over te nemen. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Visser die er ook in geslaagd was Rensel te passeren en zich bij Cliff in het achterwiel aan te sluiten. In de laatste ronde liet Cliff zien dat hij nog wat over had en slaagde er in om een gat te slaan van drie en halve seconde. Cliff noteerde bij het passeren van de finishvlag de snelste raceronde en greep op spectaculaire wijze de overwinning in een bloedstollend spannende race!

Vd Sluis en Walraven finishten op een zesde en zevende positie, wat er voor zorgt dat Cliff de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap heeft overgenomen.

 

 

 

Dit weekeind ging voor alle 4 de coureurs uitkomend voor Raceteam Edwin Ott motoren, Cliff, Nick, Luuk en Selwin bijzonder goed.
2x Goud en 2 x Zilver, waardoor ze nu ook alle 4 de leiding hebben in de tussenstand van hun klasse.

De volgende race zal wederom worden verreden op het circuit van assen op zaterdag 18 mei.