Cliff pakt de dubbel in Oschersleben!

Cliff heeft goede zaken gedaan op het circuit van het Duitse Oschersleben. Startend vanaf pole-position wist hij beide races op zijn naam te schrijven. Hiermee heeft hij zijn voorsprong in het kampioenschap weten te vergroten naar 14 punten.

Op vrijdag morgen werden twee kwalificaties verreden. De eerste kwalificatie verliep niet helemaal volgens plan. Cliff wist direct een scherpe tijd neer te zetten en had de voorlopige pole in handen. Cliff kwam binnen om de bandenspanning iets aan te passen, maar bij het verlaten van de pitstraat ging het mis.
Uit het niets was de spanning van de (net nieuw gemonteerde) ketting af en moest Cliff de motor aan de kant zetten.
De eerder gezette rondetijd bleek uiteindelijk ruim voldoende om de voorlopige pole-position in handen te houden. Eenmaal teruggebracht met de bezemwagen werd er gezocht naar de oorzaak van het technische probleem. Waarschijnlijk door een productiefout in de ketting was deze een flink stuk uitgerekt. Hierdoor was ook het achter tandwiel beschadigd en moesten zowel de ketting als het tandwiel vervangen worden.

De tweede kwalificatie verliep wel volgens plan. Cliff Had een goed tempo te pakken en wist ondanks alle drukte op de baan nette rondetijden te noteren. Na afloop van de kwalificatie stond hij dan ook op pole-position met ruim 0,8 seconde op Renzo van Emmerik. Nummer twee in het kampioenschap, Danny van der Sluis kwalificeerde zich op de derde positie.

Op vrijdag middag stond de eerste race op het programma. De start verliep slecht en Cliff ging als 4e de eerste bocht in. Snel vocht hij zich naar voren en bevond zich na een aantal bochten al op de tweede positie achter Van Emmerik. Bij het ingaan van de tweede ronde wist Cliff de koppositie over te nemen en probeerde gelijk een gaatje te slaan. Van Emmerik kon kort het tempo van Cliff volgen maar hield dit niet vol. Cliff kon vanaf dat moment zijn voorsprong vergroten en kwam met ruim 4 seconden voorsprong over de finish, voor Van der Sluis die in de slotfase Van Emmerik nog wist te passeren.

Race 2 werd verreden op zaterdag middag. Cliff wist direct de kopstart te pakken en een klein gaatje te slaan. Tot ongeveer halverwege de race wist Cliff een klein gaatje van 2 seconden op Van der Sluis vast te houden, waarna Van der Sluis toch de aansluiting terug wist te vinden. Er ontstond een bloedstollend spannende slotfase waarin de twee coureurs constant van positie wisselden. In de voorlaatste ronde was Cliff iets slimmer met het inhalen van een aantal achterblijvers, waardoor Van der Sluis de aansluiting verloor. Cliff kon het kleine gaatje dat was ontstaan vasthouden en als winnaar de finish passeren.

Dit zijn de weekenden waar wij als team erg hard voor werken. Alles verliep op rolletjes en Cliff heeft zijn voorsprong in het kampioenschap weten te vergroten naar veertien punten. Met nog drie wedstrijden te verrijden op het Circuit van Assen zijn we er nog niet, maar de eerste stap is gezet. De eerstvolgende wedstrijd zal Zaterdag 14 September worden verreden op het TT-circuit in Assen. Cliff gaat er alles aan doen om zijn eerste plaats in het kampioenschap veilig te stellen!