Cliff pakt podium tijdens race 4!

Afgelopen weekend vond de vierde race van het seizoen plaats op het TT-circuit van Assen. Cliff wist ondanks een stevige crash in de tweede kwalificatie toch een nette tweede plaats te bemachtigen in de race!

In aanloop naar de race-dag op zaterdag werd er vrijdag hard gewerkt door het team. De vering van de motor heeft een update gekregen, dit betekende dat er een volledig nieuwe afstelling gezocht moest worden. Met hulp van Edgar Hendrix van HK-suspensions werden er gedurende de dag verschillende afstellingen geprobeerd en werd de motor langzamerhand steeds beter berijdbaar. Aan het einde van de dag kon Cliff zijn normale tempo evenaren en gaf aan dat hij het gevoel had dat er meer in zat.
Tijdens de eerste kwalificatie op Zaterdag ochtend werd al snel duidelijk dat er vrijdag flinke stappen gemaakt waren. Cliff kon direct een 1,41,6 noteren en wist daarmee de voorlopige tweede plaats in handen te krijgen. De opvolgende ronden waren allemaal onder de 1.42. Na de kwalificatie werd de afstelling doorgenomen en er leek nog ruimte voor verbetering te zijn.

De tweede kwalificatie verliep helaas iets anders dan gepland. Cliff had in zijn eerste twee ronden wat pech met een aantal achterblijvers en kon zijn tijd niet verbeteren. In de derde ronde kreeg hij vrij baan, maar helaas ging het al snel mis. Bij het ingaan van de derde bocht verloor Cliff de voorkant wat resulteerde in een flinke crash. Coureur gelukkig ongedeerd, de motor had echter wel flinke schade. Tussen de tweede kwalificatie en de race zat een kleine drie uur tijdsverschil, werk aan de winkel dus! Met dank aan het harde werken van Robin met hulp van Richard en Ed stond de motor weer op tijd klaar voor de race.

Ondanks de crash in de kwalificatie mocht Cliff zich als tweede opstellen op de grid. In plaats van de rode lampen die normaal aan gaan werd er een bord getoond met daarop de tekst start delayed. Achter op de grid waren twee coureurs met elkaar in botsing gekomen en zij hadden medische assistentie nodig. De start werd dus afgebroken en alle coureurs konden weer terug naar de pitstraat. Even later werd er opnieuw gestart, Cliff kwam redelijk goed weg en kon zijn tweede plek vasthouden. Tot in de vierde ronde kon hij de aansluiting houden bij de koploper in de wedstrijd. Bij het ingaan van de haarbocht werd er met gele vlaggen gezwaaid. Cliff zag dit vrij laat waardoor hij een moment zijn concentratie verloor en zijn rempunt miste. Cliff kon niet meer insturen en ging wijd, kwam buiten de baan en verloor de aansluiting met de koploper. Dit gat kon hij niet meer dichtrijden, de coureur op de derde plaats was een stuk dichterbij gekomen. Cliff kon het gat naar de derde plaats lang constant houden en met nog vier ronden te gaan probeerde de rijder op de derde plaats dichterbij te komen. Hierbij maakte hij een fout waardoor het gat groeide naar vijf seconden. Hierna kon Cliff de race gecontroleerd finishen op een tweede positie en met een nieuw persoonlijk rond record, een 1,41,0!

 

Ondanks de crash kunnen wij terugkijken op een erg geslaagd weekend. Op vrijdag hebben we een hele grote stap kunnen maken met de afstelling van de motor, dit resulteerde in een nieuw PR tijdens de race. We hebben 20 punten kunnen veiligstellen voor het kampioenschap en Cliff zijn pols lijkt het steeds beter vol te houden. We hebben erg veel zin in de volgende twee races op het circuit van Dijon in Frankrijk 26 & 27 juli.