Cliff terug op het podium in Assen!

Afgelopen weekend werd de tweede race voor het NK Supercup 1000 kampioenschap verreden op het circuit van Assen. Tijdens de eerste race van het seizoen werd duidelijk dat Cliff voldoende snelheid bezit om voor het podium te strijden, maar zijn polsblessure weerhield hem hiervan. Afgelopen zaterdag lukte het wel! Cliff wist een prachtige tweede positie te behalen en liet zien dat het een kwestie van tijd is voor hij mee kan strijden voor de winst!

De afgelopen twee weken is er hard gewerkt om de pols te verbeteren met de hoop dat de blessure minder invloed zou hebben op de race. Op vrijdag tijdens de vrije trainingen werd al snel duidelijk dat dit zijn vruchten had afgeworpen. Cliff kon vijf á zes ronden rijden zonder pijn, dit waren er tijdens het eerste raceweekend van dit seizoen nog maar twee. Er werd dan ook besloten om een groot deel van de trainingen over te slaan om de pols te sparen. Cliff reed in totaal ongeveer tien ronden op vrijdag, Ondanks het kleine aantal ronden was hij op dat moment wel de snelste man op de baan!

Op zaterdag stonden er zoals gewoonlijk twee kwalificaties en een race op het programma. Het plan voor de kwalificatie was simpel, twee snelle ronden rijden en dan stoppen. Cliff ging de baan op en was direct snel. Helaas werd hij in zijn snelle ronde gehinderd door twee langzamere rijders wat hem veel tijd kostte. Desalniettemin wist Cliff een 1.42.5 te noteren wat goed was voor een voorlopige tweede startplek.

Na afloop van de eerste kwalificatie werd er besloten om geen nieuwe achterband te gebruiken in de tweede kwalificatie. De tijd die Cliff wist te noteren in de eerste kwalificatie was goed voor een voorsprong van ruim een sec

onde op de nummer drie. Cliff ging weer de baan op voor een tweetal snelle ronden en wist zijn tijd te verbeteren naar een 1.42.4. Deze tijd was uiteindelijk goed genoeg om de tweede startpositie in handen te houden en Cliff mocht de race van start gaan vanaf de eerste startrij.

De start van de race verliep goed en Cliff wist zijn tweede positie te behouden. Net als afgelopen wedstrijd wist Cliff samen met koploper Nigel Walraven gelijk een gat te trekken op de rest van het veld. Cliff kon in het begin van de race het tempo van Nigel goed volgen, na ongeveer vier ronden viel er een klein gaatje en kon Cliff zijn snelheid niet meer vasthouden. Op dat moment had Cliff een voorsprong van bijna acht seconden op de nummer drie,tot de achtste ronde wist Cliff deze voorsprong nagenoeg gelijk te houden. De laatste vier ronden werd het gat naar de nummer drie langzamerhand kleiner, maar uiteindelijk wist Cliff na twaalf ronden race te finishen op een tweede positie!

Cliff: ´´Na de teleurstelling van de eerste race voelt deze tweede plek als een overwinning! We hadden dit hard nodig. Het team heeft de hele winter hard gewerkt om klaar te zijn voor dit seizoen, om er dan achter te komen dat mijn pols nog niet ver genoeg klaar is om onze doelstellingen te behalen is een grote teleurstelling. Mijn pols voelde veel beter dan de eerste race. Optimaal is het nog niet, maar dit is waar ik het voorlopig mee moet doen. Ik heb er vertrouwen in dat de pols steeds beter gaat worden en dat ik op korte termijn voor de winst kan gaan!´´
Het team kijkt terug op een heel erg goed race weekend, met rondetijden van 1.41.6 in de race bij een baantemperatuur van slechts 13 graden mag het duidelijk zijn dat de snelheid er is. We zijn dan ook vol vertrouwen dat de volgende race weer een feestje gaat worden. Cliff zijn pols laat duidelijk verbetering zien en dat geeft geruststelling.