Cliff vecht tegen zichzelf in moeizame openingsrace!

Afgelopen weekend werd de eerste race voor het NK Supercup 1000 kampioenschap verreden. Cliff had zich erg netjes op een tweede positie gekwalificeerd en kon in het begin de kopman goed volgen. Na een aantal ronden begon de in Oktober voor de derde keer geopereerde pols problemen te geven. Door de pijn en het krachtsverlies veranderde de veertien ronden durende race in een ware overlevingsstrijd. Uiteindelijk wist Cliff de schade te beperken door net buiten het podium op een vierde positie te finishen.
De eerste kwalificatie stond al vroeg in de ochtend op het programma. De baantemperatuur was op dat moment tussen de zes en zeven graden. Het risico dat de banden afkoelen met een crash als gevolg is op dat moment erg groot. Het team besloot dan ook om te proberen direct vanuit de pitstraat te pushen en gelijk een rondetijd op de klokken te zetten, om zo maximaal profijt te hebben van de bandentemperatuur vanuit de bandenwarmers. Cliff wist direct in zijn eerste ronde een 1.42.4 te noteren en was hiermee direct de snelste coureur op de baan. Na twee ronden besloot Cliff de pitstraat op te zoeken en geen verdere risico`s te nemen. De rest van de kwalificatie was het dus afwachten. Pas in de laatste minuut werd Cliff zijn tijd verbeterd met een paar duizendsten van een seconde. Een voorlopige tweede positie, met een gat van bijna 1,5 seconden op de nummer drie.
Bij het starten van de tweede kwalificatie was de baantemperatuur amper gestegen, de strategie was dan ook ongeveer hetzelfde. Weer ging Cliff de baan op en wist hij binnen drie ronden zijn tijd van de eerste kwalificatie te verbeteren naar een 1.42.2. Hiermee nam hij weer de voorlopige polepositie in handen. Als een kopie van de eerste kwalificatie duurde het tot in de laatste minuten tot iemand zijn tijd wist te verbeteren. Cliff kwam uiteindelijk terecht op de tweede positie en mocht de race starten vanaf de eerste startrij.
Normaal gesproken wordt er in de Supercup een race verreden over tien ronden. Ditmaal werd de race echter verreden over 14 ronden. Gezien Cliff zijn lichamelijke gesteldheid op dit moment, nog herstellend van de polsoperatie in oktober, een flinke uitdaging. In Assen wordt er veel en hard geremd, waarbij er veel druk op de rechterpols komt te staan. De start van de wedstrijd verliep goed. Cliff kon zijn tweede positie vasthouden en de kopman volgen. Na vier ronden wist hij een voorsprong van ongeveer vier seconden te creëren op de nummer drie. Deze voorsprong begon erg snel te krimpen toen Cliff zijn pols begon op te spelen. Na een aantal ronden kon Cliff zijn rechterarm nauwelijks meer gebruiken. Dit maakt remmen met een vertragingskracht van bijna 3G extreem zwaar voor de rest van het lichaam. Vanaf dit moment werd de race voor Cliff een strijd tegen zichzelf. Na veertien zware ronden wist Cliff de schade te beperken door als vierde de finish te passeren. Gezien de omstandigheden een goede prestatie, maar niet waarvoor wij voor naar Assen gekomen waren.
Cliff: “We hebben een erg goede voorbereiding gehad deze winter. De motor is nog nooit zo goed geweest en ik heb de snelheid om voor de winst te strijden. Ik ben dan ook allesbehalve tevreden over afgelopen weekend. Mijn pols is nog niet goed genoeg om een hele race te kunnen pushen, hier wordt hard aan gewerkt en ik ben ervan overtuigd dat het elke race beter zal gaan. 28 April ga ik weer voor het maximale!’’.