Dubbel podium in Oschersleben!

Op 17 en 18 augustus stonden er twee races voor het ONK Supercup1000 kampioenschap op het programma. Ditmaal werden de races verreden op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Strijden voor de overwinning zat er helaas dit weekend niet in, wel wist Cliff in beide races op het podium te finishen.

Donderdag werd er door het team getraind in Oschersleben.Cliff kon snel zijn draai vinden en er werd hard aan de afstelling gewerkt. Stapje voor stapje kwam Cliff dichter bij de tijden van vorig jaar en gaf aan dit tempo zonder moeite te kunnen rijden.
Op donderdag stonden er twee kwalificaties en een wedstrijd op het programma. In de eerste kwalificatie leek alles goed te verlopen. Cliff wist een tijd te zetten die goed was voor een voorlopige tweede positie. Doordat er tijdens de buitenlandse wedstrijden gelijktijdig met de Procup1000 word gereden is het erg druk op de baan waarbij de snelheidsverschillen soms erg groot zijn. Cliff kon na het zetten van zijn tijd geen vrij baan creëren en zijn tijd niet meer verbeteren in de eerste kwalificatie.
De tweede kwalificatie verliep anders dan verwacht. Cliff was van plan om zijn tijd nog wat aan te scherpen, dit lukte helaas niet. Tijdens het pushen voor een snellere tijd kwam toch naar boven dat de afstelling van de vering nog niet ideaal was. Cliff besloot dan ook om niet alles op alles te zetten voor een snellere tijd, maar om de rest van de kwalificatie te focussen op de afstelling voor de race. Na afloop van de kwalificatie bleek de tijd uit de eerste kwalificatie toch voldoende voor een tweede startplaats in de races.

De start van de eerste race verliep goed. Cliff maakte in de eerste ronde een paar kleine foutjes maar wist zich snel te herstellen. In de beginfase van de wedstrijd kon Cliff de koploper Walraven goed volgen, maar na een aantal ronden moest hij hem toch laten gaan. Met ongeveer 75% van de wedstrijd verreden begonnen voor Cliff de problemen. Doordat Oschersleben een kort technisch circuit is met redelijk wat hobbels, begon Cliff problemen te krijgen met zijn pols. Het remmen en vooral de rem los laten werd steeds lastiger. De combinatie van een pols die niet meewerkt en het inhalen van een groot aantal achterblijvers zorgde ervoor dat Van der Sluis steeds dichterbij kwam. Cliff begon aan het inhalen van de achterblijvers met een gat van ruim vier seconden op Van der Sluis, maar bij het ingaan van de laatste ronde kwamen de coureurs naast elkaar over start finish. Van der Sluis trok uiteindelijk aan het langste eind bij het inhalen van een achterblijver en wist de tweede positie over te nemen. Cliff had geen kracht meer over om nog te counteren en finishte dan ook op de derde positie.

Op zaterdag ochtend stond er een warming up op de planning. De tweede race zou langer zijn dan de eerste en dit baarde Cliff toch enige zorgen. Er werd besloten om de warming up niet te verrijden zodat zijn pols de maximale rust zou krijgen in de hoop dat hij minder last zou krijgen tijdens de race.

De start van race twee was erg goed, Cliff kon de tweede plaats vasthouden en wist in de beginfase van de wedstrijd zelfs druk uit te oefenen op koploper Walraven. Na ongeveer vijf ronden hadden de beide heren al een gat van ruim vijf seconden op Van der Sluis. Cliff moest Walraven wederom laten gaan en even later kwam hij de eerste achterblijvers alweer tegen. Bij het inhalen van de eerste achterblijvers was het gat op Van der Sluis een ruime acht seconden. Cliff zijn pols hield het beter dan de eerste wedstrijd en Cliff kon dan ook gecontroleerd de wedstrijd uitrijden op een tweede positie.
Voorafgaand aan de races in Oschersleben was het doel om hier voor de winst te gaan. De behaalde resultaten zijn goed, maar de teleurstelling is bij Cliff duidelijk aanwezig. Zijn pols geeft wederom problemen terwijl het er naar uitzag dat het grootste probleem achter de rug was. Wel heeft Cliff laten zien dat zijn snelheid goed is door tijdens race twee zijn PR in Oschersleben te verbeteren naar een 1.27,9.