Opnieuw podium voor Cliff in Assen!

Afgelopen zaterdag werd de 6e wedstrijd voor het NK Supercup 1000 kampioenschap verreden op het circuit van Assen. Voor Cliff een turbulente dag met een flinke crash in de 2e kwalificatie en uiteindelijk een 2e plaats in de race!

De eerste kwalificatietraining verliep goed, Cliff kon rustig zijn tempo opbouwen en zette een voorlopige derde tijd neer. Halverwege de kwalificatie kwam hij even binnen.
Cliff gaf aan dat hij wat grip mistte aan de achterzijde van de motor, er werd een kleine wijziging gedaan en Cliff ging de baan weer op.
Direct was hij sneller en noteerde een tweede tijd. Bij het vallen van de vlag bleek deze tijd goed genoeg voor een voorlopige 2e startpositie.

Na de eerste kwalificatie werden er nog een aantal wijzigingen aan de afstelling gedaan om zo te proberen iecrashts meer grip te creëren aan de achterzijde van de motor. Tijdens de tweede kwalificatie voelde Cliff in de opwarmronde al dat de wijzigingen aan de afstelling super goed aanvoelden. Hij besloot dan ook om direct aan te zetten voor een snelle ronde.

De eerste sector was erg snel en Cliff was duidelijk op weg naar een snelle ronde. Bij het insturen van de Stekkenwal wilde Cliff een langzamere rijder binnendoor voorbij. Helaas werd er op de vlaggenpost ervoor geen blauw gezwaaid en wist deze coureur dus niet dat Cliff eraan kwam.
Terwijl Cliff een inhaalactie inzette werd hij niet gezien en toen de andere coureur instuurde kon Cliff niet anders dan zijn motor onderuit remmen om zo een harde aanrijding te voorkomen.
Het gevolg was een harde crash waarbij Cliff in eerste instantie met zijn laars vast bleef zitten aan de motor en hard de grindbak in geslingerd werd.
Gelukkig kwam Cliff er redelijk goed vanaf zonder ernstige verwondingen. De kwalificatie was helaas wel over en ondanks dat Cliff geen tijd neer kon zetten, bleek de tijd uit de eerste kwalificatie voldoende om de tweede startplaats vast te houden.

De start van de race verliep goed, Ricardo Brink nam de leiding gevolgd door Cliff en Rinze Luimstra. Het drietal was duidelijk op dreef en er werd gelijk een gat geslagen naar de rest van het veld. In de derde ronde kwam Renzo van Emmerik hard ten val met een rode vlag situatie tot gevolg.

Er volgde een herstart met een race over 5 ronden.klein
Weer was Cliff zijn start goed en nam hij direct de tweede positie in achter Ricardo Brink. Cliff en Ricardo wisten direct een gat te slaan op Rinze Luimstra die een mindere start kende. Na de derde ronde kon Cliff als gevolg van de crash eerder die dag zijn tempo niet vasthouden. Cliff moest Ricardo laten gaan en Rinze kwam snel dichterbij.
In de laatste ronde wist Rinze Cliff te passeren maar Cliff bleef klem in zijn achterwiel. Uiteindelijk kwamen de twee naast elkaar over de finishlijn. Als gevolg van het samenvoegen van de twee delen van de race, voor en na de rode vlag, eindigde Cliff op een tweede positie!

Cliff staat momenteel tweede in de tussenstand en is vastberaden om 27-28 Juli weer topfit aan de start te staan bij de dubbele wedstrijd op het circuit van Dijon et Prenois in Frankrijk!