Seizoenstart in Almeria

Succesvolle voorjaarstest voor team Cliffracing!

De eerste meters met die nieuwe R1 zitten erop!

Reactie Cliff na zijn allereerste rondes op de R1 zegt meer dan woorden.

Reactie Cliff na zijn allereerste rondes op de R1 zegt meer dan woorden.

12t/m15 maart heeft Cliff getraind op het circuit van Almeria. Met temperaturen van rond de 20 graden was het weer ideaal om goed aan de motor te wennen en om een basis afstelling te vinden.

De eerste dag was het voornaamste doel om Cliff te laten wennen aan de motor, ga eerst maar eens gewoon een paar sessies rijden werd er gezegd. Een nieuwe motor met veel vermogen, dat zal wel even wennen zijn toch? Nou… dat viel wel mee dus, van wennen was er geen sprake. De basis afstelling van de motor was al zo dat Cliff vanaf de eerste sessie kon aangeven wat hem niet beviel en wat er aangepast moest worden.
Dit resulteerde erin dat de tijden met rasse schreden naar beneden vlogen en Cliff zich aan het einde van de eerste dag al redelijk kon meten met zijn aankomende concurrenten in de Supercup 1000.IMG-20160312-WA0005

De tweede dag verliep net zo soepel als de eerste. Er werd goed aan de afstelling van de vering gewerkt en elke sessie werd Cliff weer een stukje sneller. Ook deze dag werd er veel progressie geboekt en kon Cliff zijn tijd elke sessie verbeteren.

Op de derde dag begon ook de Pirelli test op het circuit van Almeria. Een gelukje voor Cliff, hij mocht hier namelijk mee rijden en dit betekende dat hij 5 keer per dag een sessie van een uur kon rijden. Deze sessies zijn ideaal voor het afstellen van de motor, zo heb je meer tijd om even in de pits te komen voor aanpassingen en deze direct te testen.
Cliff had hier ook de vierde en laatste dag de mogelijkheid toe en dit zorgde ervoor dat hij de laatste twee dagen erg veel kon uit proberen. Zo werden er verschillende elektronica instellingen geprobeerd en doordat Pirelli met verschillende bandentypen aanwezig was op het circuit kon Cliff verschillende compound ’s banden proberen. Super omstandigheden dus om te kijken hoe de nieuwe motor reageert en functioneert.JRB_8557

Cliff kon de laatste dag zijn tijd ook nog aanscherpen en wist een 1,39.3 te rijden.
Een erg goede tijd waaraan niet te zien is dat Cliff voor het eerst op een 1000cc reed.
Ter vergelijking: Max Neuenkirchner (Ex WK superbikes) reed rondentijden tussen de 1,38.0 en 1,38.5.

Zaterdag 26 Maart zal de eerste race van het seizoen 2016 verreden worden, Cliff en het team hebben er heel erg veel zin in en hopen de progressie door te kunnen zetten op het circuit van Assen.