Cliff Kloots

Cliff Kloots

Coureur

Naam: Cliff Kloots
Bijnaam: Cliffhanger
Leeftijd: 26 jaar
School: UMCG Groningen/geneeskunde
Hobby: Motorrace en mountain bike
Woonplaats: Goor/Groningen

Begeleiding Team Cliff Racing 2019:

Teammanager en monteur: Robin Kloots
Data en afstelling rijwielgedeelte: Cliff en Robin Kloots
Pitcrew: Richard Hugen
Hospitality: Pien Kloots en Evelien vd Lek

Historie:

  • Na vier jaar pocketbike racen op nationaal en Europees niveau, met daarbij het behalen van verschillende Nederlandse en Duitse titels. Was het tijd om over te stappen naar “de grote motor”.
  • In 2009 is Cliff begonnen met het racen op een Aprilia RS250.
  • Na enkele ZAC wedstrijden is hij in 2010 in de CUP600 gestart en in 2011 is de overstap gemaakt naar het ONK Dutch Supersport.
  • De doelstelling voor 2011 was om in de top 20 te kunnen gaan rijden en dit is gerealiseerd.
  • De doelstelling voor 2012 was om in de top 15 te gaan rijden, ook dit is gerealiseerd met een 15de plek in de eindklassering.
  • De doelstelling voor 2013 was om in de top 10 te gaan rijden, ook dit is gerealiseerd met een mooie 8ste plek in de eindklassering.
  • De doelstelling voor 2014 was om in de top 5 te gaan rijden, door veel pech is Cliff hier helaas niet in geslaagd en is het seizoen afgesloten met een 7de plek in de eindklassering.
  • De doelstelling voor 2015 was om serieus voor de podium plaatsen te gaan rijden. Dit seizoen heeft Cliff afgesloten met een mooie 3de plaats in het NK Supercup 600.
  • De doelstelling voor 2016, Cliff zijn eerste jaar in de NK Supercup 1000, was om top 10 te rijden en aan het eind van het seizoen podiums te gaan rijden. Dit is ruimschoots gelukt door te eindigen als 2de in de eindstand in het klassement.
  • De doelstelling voor 2017 was de titel binnen te slepen in de eindstand van het NK Supercup 1000. Het was een zware strijd en de top 5 wisselde race na race van positie in de tussenstand. Door veel technische problemen in de laatste wedstrijden is Cliff als 5e geëindigd in de eindstand. Niet het doel behaald maar gezien de omstandigheden, de vele prachtige wedstrijden met regelmatig een podium, en de ervaringen die het team wederom sterker heeft gemaakt, hebben we 2017 met een goed gevoel afgesloten.
  • 2018 na een polsoperatie in de winter waren de verwachtingen voor het nieuwe seizoen hoog. Tijdens de voorjaarstraining in Spanje werd al duidelijk dat de pols nog lang niet probleem vrij was. Het heeft tot voorbij de helft van het seizoen geduurd voor Cliff de volledige wedstrijd  de pols vol kon belasten zodat hij tot einde wedstrijd vol voor zijn plek kon strijden.  Kampioen worden zat er niet meer in. Maar vol trots heeft hij in oktober de beker voor de 2e plek in het kampioenschap in ontvangst kunnen nemen.

Lees de complete biografie van Cliff Kloots »

Link naar foto archief