Winst voor Cliff in 5e NK Supercup race!

Afgelopen zondag werd de 5e race voor het NK Supercup 1000 kampioenschap verreden op het circuit van Assen. Cliff mocht starten vanaf pole positie, reed een behouden race en wist de overwinning naar zich toe te trekken.

Om half 12 stond de eerste kwalificatie op het programma. Cliff ging de baan op en besloot om direct aan te zetten voor een snelle ronde. In zijn eerste geklokte ronde wist hij een 1,42,0 neer te zetten, een nieuw PR waarmee hij direct op een eerste positie terecht kwam. Gedurende de kwalificatie wist niemand meer aan deze tijd te komen. Cliff bleef staan op de eerste positie, gevolgd door de normaal in het EK Superstock uitkomende Rob Hartog en de leider in het kampioenschap Jaco Boonen.

De tweede kwalificatie verliep anders dan verwacht, de baan was een stuk warmer en de grip was minder goed dan in de eerste kwalificatie. Dit was te zien aan de rondetijden en de meeste rijders wisten hun tijd niet te verbeteren. Cliff wist in deze kwalificatie een 1,42,9 te noteren en was hiermee de enige coureur die een 1,42’er wist te rijden. Rinze Luimstra en Jaco Boonen, twee van Cliff’s grootste concurrenten komen hard ten val. Beide rijders maken het naar omstandigheden goed maar kunnen beide deze race niet starten. Voor Cliff verandert dit de zaak. Cliff staat gedeeld tweede met Rinze en Jaco staat 39 punten voor in het kampioenschap, het belangrijkste doel is nu uitrijden en punten pakken!

Cliff kende geen goede start en ging op een vijfde positie de eerste bocht in. In de tweede ronde wist hij de derde positie in de race over te nemen en bevond zich nu achter Rob Hartog en Koen Zeelen. Zowel Rob als Koen reden mee als gastrijder en zouden dus na de race uit de uitslag worden verwijderd. Dit betekende dat Cliff op deze positie de race zou winnen en het was nu een kwestie van deze plaats vasthouden en de race finishen. Via zijn pitboard werd hem door gegeven dat zijn voorsprong op de nummer twee groter werd en hij besloot daarom geen risico’s te nemen. Bij het vallen van de finish vlag was het gat naar de nummer twee uitgelopen tot zeven seconden, een riante overwinning na een behouden race.

16AR4-8569-036

Door het behalen van deze eerste overwinning in de Supercup 1000 klasse, neemt het team 25 punten mee naar huis. Punten die erg belangrijk zijn voor het kampioenschap. Door het niet kunnen starten van Jaco en Rinze ligt Cliff nu op een tweede positie in het kampioenschap, met een achterstand van veertien punten op de leider en een voorsprong van 22 punten op Maarten Bekker, de nummer drie.
Met nog vier races te gaan betekent dit dat de kansen op het kampioenschap nog niet verkeken zijn!

De volgende twee races voor het NK Supercup 1000 kampioenschap zullen 7 en 8 augustus verreden worden op het circuit van Hockenheim.
Wij hopen als team dat zowel Jaco als Rinze hier weer fit aan de start kunnen staan om de strijd om het kampioenschap op het circuit uit te kunnen vechten!